Arthur Debruyne – De Mexicaanse methode

Arthur Debruyne De Mexicaanse methode. True crime boek over de komst van de crystal meth industrie in Nederland en België. Over hoe Mexicaanse criminelen de productie en smokkel van de drug crystal meth opzetten voor Nederlandse en Belgische drugscriminelen. Op 29 september 2023 verschijnt het boek bij uitgeverij Ambo | Anthos. Als het boek besproken is kun je op deze pagina ook recensies en waardering van Arthur Debruyne De Mexicaanse methode lezen.

Arthur Debruyne De Mexicaanse methode

De Vlaamse journalist en Mexico-correspondent is geboren in 1986. Hij studeerde Spaanse en Franse taal- en letterkunde en journalistiek in Brussel en Barcelona. Als reizend journalist en correspondent voor Belgische bladen en kranten als MO*, De Tijd, De Morgen, De Standaard, De Groene Amsterdammer en Het Financieele Dagblad.

In dit boek legt hij het netwerk bloot van smokkelaars, laboranten, en darknetdealers die zicht in Mexico, Nederland en Belgie bezighouden met de productie, smokkel en verkoop van de gevaarlijke drug crystel meth. Bovendien schrijft hij rechercheurs die proberen dit te bestrijden en de criminelen op te pakken.

Arthur Debruyne De Mexicaanse methode

De Mexicaanse methode

De onzichtbare opmars van crystal meth in de Lage Landen

  • Auteur: Arthur Debruyne (België)
  • Soort boek: true crime
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 29 september 2023
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Prijs: € 22,99 / € 13,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de drug crystal meth in Nederland en België

Arthur Debruyne beschrijft in De Mexicaanse methode een uiterst spannende speurtocht door een nieuwe tak van de Nederlands-Belgische drugsmisdaad.

De Lage Landen zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot wereldspelers in de productie van het krachtige roesmiddel methamfetamine. Ondernemende Nederlandse drugscriminelen lieten gespecialiseerde Mexicaanse laboranten invliegen om de meth te maken die ze vervolgens verscheepten naar winstgevende markten elders in de wereld. Ondertussen zijn de Mexicaanse laboranten alweer verdwenen – velen achter de tralies – en hebben Nederlandse en Belgische koks hun efficiënte werkwijze overgenomen.

Arthur Debruyne sprak de Mexicaanse koks en hun voormannen die ze in contact brachten met Nederlandse drugshandelaren. Op basis van gesprekken met de belangrijkste betrokkenen, onderzoek in strafdossiers en vertrouwelijke documenten, onthult Arthur Debruyne het verhaal achter dit opmerkelijke fenomeen in de Nederlands-Belgische drugsmisdaad.

Arthur Debruyne, werd, vanuit zijn werk als correspondent in Latijns-Amerika, vaak geconfronteerd met de ontwrichtende gevolgen van drugsoorlogen. Hij begon het nieuws rond ‘el narco’ op de voet te volgen, maar raakte werkelijk gefascineerd toen hij vernam dat er drie Mexicaanse boeren waren opgepakt in een crystalmethlad in Noord-Brabant. Daar begon zijn jarenlange zoektocht naar de Mexicaanse laboranten en onderwereldmakelaars die in onze Lage Landen een nieuwe tak van de drugsindustrie hebben grootgemaakt.

Bijpassende boeken en informatie