Aart Hoekman – Mag de sirene aan Maarten Biesheuvel biografie

Aart Hoekman Mag de sirene aan Maarten Biesheuvel biografie. Op 16 oktober 2023 verschijnt bij Uitgeverij Brooklyn de goedkope heruitgave van de biografie over de laatste jaren van de Nederlandse verhalenschrijver Maarten Biesheuvel. De eerste druk verscheen in 2021.

Aart Hoekman Mag de sirene aan Maarten Biesheuvel biografie

De schrijver J.M.A. Biesheuvel is geboren op 23 mei 1939 in Schiedam. Hij overleed op 30 juli 2020 in Leiden en werd 81 jaar. Hij was een man met vele angsten en ging vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw steeds meer gebukt onder aanvallen van manische depressiviteit wat zijn levensgeluk in hoge mate beperkte. Als een van de beste Nederlandse verhalenschrijvers van het einde van de 20e-eeuw en begin 21e-eeuw was hij geliefd bij zijn lezers en vakgenoten. Het biografische boek is geschreven Aart Hoekman die ruim veertig jaar met J.M.A. Biesheuvel bevriend was.

Aart Hoekman Mag de sirene aan Maarten Biesheuvel biografie

Mag de sirene aan?

De laatste jaren van Maarten Biesheuvel

  • Auteur: Aart Hoekman (Nederland)
  • Soort boek: biografie, portret
  • Eerste editie: 2021
  • Uitgever: Booklyn
  • Verschijnt: 16 oktober 2023
  • Omvang: 92 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 10,00
  • Boek bestelen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het portret van de laatste jaren van schrijver J.M.A. Biesheuvel

‘Jij moet m’n biografie schrijven. Je weet toch alles van me?’ zei Maarten Biesheuvel tegen zijn vriend Aart Hoekman. Maarten Biesheuvel is in dit boek vooral zelf aan het woord. De lezer vindt de weerslag van vele bijzondere gesprekken waarin hij honderduit vertelde. Wijzend op het recordertje: ‘Onthoudt dat apparaatje het allemaal wel?’

Een biografie is Mag de sirene aan? niet geworden. Wel geeft dit boek een nauwgezet beeld van de laatste vijf, hoogst enerverende jaren van Maarten Biesheuvel. Naast de gesprekken met Biesheuvel bevat dit boek de persoonlijke herinneringen van Aart Hoekman aan die laatste jaren: de twaalf maanden in een psychiatrische inrichting met aansluitend het verschijnen van het succesvolle Verhalen uit het gekkenhuis, het DWDD-optreden, Eva’s overlijden, zijn periode alleen in Sunny Home en zijn dood.

J.M.A. Biesheuvel Austerlitz-Parijs-AlaskaJ.M.A. Biesheuvel (Nederland) – Austerlitz-Parijs-Alaska
nagelaten verhalen
Uitgever: Brooklyn
Verschijnt: 16 oktober 2023

Bijpassende boeken en informatie