Atlas van het Werelderfgoed Recensie ∗∗∗∗∗

Atlas van het Werelderfgoed recensie en informatie over de inhoud van deze atlas van alle cultuur en natuur op UNESCO Werelderfgoedlijst. Op 17 oktober 2019 verscheen bij Uitgeverij Lannoo de nieuwe Werelderfgoed Atlas.

Atlas van het Werelderfgoed Recensie

De nieuwe Atlas van het Werelderfgoed is bijna net zo indrukwekkend als het erfgoed zelf. In juni van 2019 is de UNESCO Werelderfgoedlijst weer verder uitgebreid met zo’n nieuwe twintig nieuwe locaties. Wie in deze kilo’s zware, maar prachtige uitgegeven atlas bladert krijgt een uitstekende indruk van al het prachtigs dat de wereld op cultureel gebied en aan indrukwekkende natuur te bieden heeft. Een rijkdom die op veel plekken toch onder druk staat, oorlog, klimaatverandering, armoede, allemaal zaken die het Werelderfgoed bedreigen.

Atlas van het Werelderfgoed Recensie

Toch kun de Atlas van het Werelderfgoed vooral een beschouwen als een prachtige wereldreis die je virtueel kunt maken. Leg het boek op een stevige tafel en ga zitten op een goede stoel en laat je verleiden en verrassen. Soms ligt al dit moois bijna om de hoek, vaker zou je er lang voor moeten reizen om het met eigen ogen te kunnen aanschouwen.

De Atlas is bijna net zo rijk en indrukwekkend als het UNESCO Werelderfgoed zelf

In 2019 zijn er inmiddels 1121 Unescosites die allemaal aan bod komen in dit prachtige boek dat rijk is geïllustreerd met 1700 foto’s. Bovendien geven de vele kaarten in het  boek (170 in getal) een zeer goed beeld van de plekken waar al dit moois te vinden is. Deze nieuwe Atlas is een boek dat de investering meer dan waard is. Ook een prachtig cadeau voor een memorable gebeurtenis. De Atlas van het Werelderfgoed is gewaardeerd met de maximale ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

Atlas van het Werelderfgoed

Onder auspiciën van de Vlaamse en Nederlandse Unesco Commissies

  • Schrijvers: diverse auteurs
  • Soort boek: atlas
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschenen: 17 oktober 2019
  • Omvang: 700 pagina’s (160 landkaarten)
  • Uitgave: Gebonden Boek (groot formaat in cassette)
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)

Bijpassende Boeken en Informatie