Auke Hulst – De Mitsukoshi Troostbaby Company

Auke Hulst De Mitsukoshi Troostbaby Company recensie en informatie nieuwe Nederlandse roman. Op 23 november 2021 verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Auke Hulst.

Auke Hulst De Mitsukoshi Troostbaby Company recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman De Mitsukoshi Troostbaby Companys. Het boek is geschreven door Auke Hulst. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Auke Hulst.

Auke Hulst De Mitsukoshi Troostbaby Company recensie

De Mitsukoshi Troostbaby Company

Recensie en waardering voor de roman

  • “Obsessieve, meeslepende, beeldende schrijfkunst. Een ambitieus, ver reikend literair avontuur.” (Christiaan Weijts, De Groene Amsterdammer)
  • “De verslavende nieuwe roman van Auke Hulst is de kroon op zijn oeuvre . Althans, tot nu toe. In een verhaal over mislukte liefdes, een robot-dochteren de vraag wat een mens eigenlijk mens maakt, doet Hulst de lezer duizelen op een slimme, glansrijke manier.” (NRC, ●●●●)

Flaptekst van de nieuwe roman van Auke Hulst

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is een intrigerende roman: een aangrijpende mix van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history over verlies, schuld en ouderschap.

In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. Laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen?

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is een ambitieuze mengvorm van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history, waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan. Hulst laat in deze aangrijpende roman zowel de kracht als de beperkingen van fictie zien.

Bijpassende boeken en informatie