Bart Chabot Hosanna Dagen Recensie ★★★

In januari 2018 is de nieuwe bundel met gedichten van Bart Chabot Hosanna dagen verschenen bij Uitgeverij De Bezige Bij. Op deze pagina kun je informatie vinden over de poëziebundel en, de Bart Chabot Hosanna dagen recensie en waardering. Bart Chabot Hosanna dagen is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Bart Chabot Hosanna dagen Recensie

Bart Chabot Hosanna Dagen Recensie ★★★

In de afgelopen jaren heeft Bart Chabot vrijwel alleen proza geschreven en gepubliceerd. Romans en autobiografische verhalen verschenen bijna jaarlijks. Maar nu is Bart Chabot met Hosanna dagen teruggekeerd bij zijn eerste liefde de poëzie.

Boeiende gedichten waarin de dood nooit ver weg lijkt te zijn

Zoals ook in zijn eerdere dichtwerk is de dood, het leven op de rand van leven en de dood, weer het centrale thema. Wellicht ook ingegeven door zijn persoonlijke ervaringen van de laatste jaren. In 2010 werd een hersentumor bij hem geconstateerd. Een zogenaamd brughoektumor waarvoor hij intensief werd behandeld en die ertoe zal hebben bijgedragen dat zijn gevoel van sterfelijkheid in deze bundel wellicht nog sterker aanwezig is dan voorheen.

Indringend, vaak zelfs aangrijpend, maar toch lichtvoetig

Vrijwel alle gedichten in deze bundel zijn indringend, vaak zelfs aangrijpend. Een man die worstelt met het leven op de grens van de dood, vaak zelfs er overheen. Soms is de dood een bevrijding. Maar vaak probeert de verteller er op de een of andere manier aan te ontkomen. Het bijzondere is dat de poëzie van Bart Chabot ondanks alles een lichtvoetigheid houdt en vaak geaccentueerd door zelfspot. Het is prettig dat Bart Chabot met Hosanna dagen weer teruggekeerd is naar de poëzie. Sterker nog de bundel die al een behoorlijke omvang heeft, smaakt naar meer. Bart Chabot – Hosanna dagen is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie: Theo Jordaan

Bart Chabot Hosanna dagen Informatie

  • Titel: Hosanna dagen
  • Schrijver: Bart Chabot (Nederland)
  • Soort boek: gedichten, poëzie
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschenen: 18 januari 2018
  • Omvang; 112 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Prijs: € 17,99
  • Waardering★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Bart Chabot Hosanna dagen

Bart Chabot (1954) is dichter, romancier en de biograaf van Herman Brood. Hij begon zijn literaire carrière als dichter, en nog altijd is poëzie de vorm waar hij met grote regelmaat op teruggrijpt. In zijn gedichten, vaak in lange monologen gegoten verhalen over eigen en andermans leven, komen God, de dood en begraafplaatsen veelvuldig voor. In directe bewoordingen combineert Chabot (zelf)spot met nachtmerrieachtige scenario’s en probeert zo de chaos en de dood te bezweren. In 2013 verscheen Triggerhappy, waarmee hij debuteerde als romanschrijver. In 2016 voegde hij daar de goed ontvangen roman Easy Street aan toe. Met Hosanna dagen keert hij terug naar het hart van zijn literair schrijverschap: de poëzie.
Bijpassende Informatie