Bas Heijne – Mens onmens

Bas Heijne Mens onmens recensie en informatie over de inhoud van dit nieuwe essay. Op 1 februari 2020 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van Bas Heijne

Bas Heijne Mens onmens Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Mens/onmens, het nieuwe boek van Bas Heijne. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien is op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit persoonlijke essay van Bas Heijne.

Bas Heijne Mens onmens Recensie001Boek-Bestellen

Mens/onmens

  • Schrijver: Bas Heijne (Nederland)
  • Soort boek: filosofisch essay, non-fictie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschenen: 1 februari 2020
  • Omvang; 128 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook

Flaptekst van Mens/onmens van Bas Heijne

Wat is waar – wat de feiten je vertellen of wat je wilt geloven?
Wie ben je – een vrij individu, of zoek je houvast in de groep tegen de rest?

Steeds beter weten we hoe de mens in elkaar steekt. We weten waarom we geneigd zijn in hokjes te denken, waarom we liever verbroederen met mensen die op ons lijken dan met vreemden. En ook hoe gemakkelijk mensen gemanipuleerd kunnen worden, via sociale media en door politici.

In dit essay onderzoekt gelauwerd essayist en columnist Bas Heijne de twee grote obsessies van onze tijd: waarheid en identiteit. In een heldere stijl stelt hij de vragen waar het om gaat: hoe kunnen we solidair zijn in een wereld die steeds meer versplinterd is, waarin iedereen op zoek is naar iets groters en het algemeen belang het zo vaak aflegt tegen het eigenbelang?

Mens/onmens is een scherp, persoonlijk essay over hoe je mens kunt zijn in een gepolariseerde wereld.

Bijpassende Boeken en Informatie