Laura Sebastian – Lady Smoke

Laura Sebastian Lady Smoke recensie en informatie van dit nieuwe fantasyboek. Op 27 november 2019 verscheen bij Uitgeverij Leopold Young & Awsome de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek, Lady Smoke, van Laura Sebastian.

Laura Sebastian Lady Smoke Recensie en Informatie

Lady Smoke, het donkere vervolg op Ash Princess. Voor iedereen die houdt van donkere fantasy verhalen met sterke (vrouwelijke) karakters, is dit een absolute aanrader.

Hoeveel ben je bereid op te geven voor je land?

Nadat Theo met haar Schaduwen en prins Søren ontsnapt zijn aan de wrede Kaiser, is ze nog lang niet veilig. Haar tante, de beruchte en gevreesde mythische piraat Dragonsbane, heeft haar wel op haar schip toegelaten. Maar wat zijn haar beweegredenen? Is Theo daar wel veilig? Kan ze bewijzen dat Søren te vertrouwen is? Vertrouwd ze hem zelf wel? Om haar volk re redden van de gevreesde toorn van de Kaiser, wordt een hoge prijs gevraagd. Hoe ver is Theo bereid voor haar land te gaan?

Laura Sebastian Lady Smoke Recensie001Boek-Bestellen

Lady Smoke is niet een boek dat ik in één ruk heb uitgelezen. Dat ligt er niet aan dat het niet boeiend is. Dat is het namelijk absoluut wel. Maar soms zo donker en vol politiek gekonkel, dat het niet altijd vlot door leest. Toch is het een boek dat je niet al te lang laat liggen. Laura Sebastian heeft een aantal zeer interessante, intrigerende karakters geschapen. Niet in de laatste plaats hoofdpersoon Theodosia. Zoals Sebastian zelf aangeeft, schrijft ze graag over meisjes die krachtig zijn, op allerlei manieren. Theo is koppig, eigenwijs, maar ook scherp van geest en zo nu en dan kwetsbaar, wat haar alleen maar sterker maakt. Zo heeft Sebastian nog wat meer sterke, vrouwelijke personages rondlopen. Allemaal met een scherp randje. Alsof ze elk moment kunnen ontploffen en je niet van tevoren kunt zeggen wie daar de meeste schade van op zal lopen. Je weet niet of je van ze zult houden, of dat je ze moet haten. Dat houdt Lady Smoke behoorlijk spannend.

Lady Smoke is sterk verhaal met bijzonder krachtige karakters

Ash Princess was het debuut van Laura Sebastian. Alhoewel ik toen moest wennen aan haar manier van schrijven en aan de personages die ze had gecreëerd, heb ik het boek met plezier uit gelezen. Bij Lady Smoke was geen sprake meer van wennen. Gelukkig weten de personages in dit deel wat meer sympathie op te wekken. In ieder geval Theo. Maar er zijn er meer die ook een wat kwetsbare kant krijgen, waardoor ze direct een stuk toegankelijker worden. Moet je niet verwarren met zachtaardig en lief. Want dat zijn ze niet. De wereld die Sebastian creeert is hard. Vraagt om offers. En dat houdt je als lezer op het puntje van je stoel; gaat het offer betaald worden? En ten gunste van wie. Kom maar door met het slot (Engelse editie verschijnt 4 februari 2020). Lady Smoke is gewaardeerd door ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Lady Smoke

  • Schrijfster: Laura Sebastian (Verenigde Staten)
  • Soort boek; fantasyboek
  • Leeftijd: 15+ jaar
  • Origineel: Lady Smoke (2019)
  • Nederlandse vertaling: Valérie Janssen
  • Uitgever: Leopold Young & Awsome
  • Verschenen: 27 november 2019
  • Omvang: 432 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Bijpassende Boeken en Informatie