Bas von Benda-Beckmann – Het kleedje voor Hitler

Bas von Benda-Beckmann Het kleedje voor Hitler recensie en informatie over de inhoud van de familiegeschiedenis. Op 24 oktober verschijnt bij uitgeverij Querido de Duits-Nederlandse familiegeschiedenis, geschreven door Bas von Benda-Beckmann.

Bas von Benda-Beckmann Het kleedje voor Hitler recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek over het naziverleden familieleden, Het kleedje voor Hitler. Het boek is geschreven door Bas von Benda-Beckmann. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek van Bas von Benda-Beckmann die als historicus is verbonden aan de Anne Frank Stichting.

Bas von Benda-Beckmann Het kleedje voor Hitler recensie

Het kleedje voor Hitler

  • Auteur: Bas von Benda-Beckmann (Nederland)
  • Soort boek: familiegeschiedenis
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 24 oktober 2023
  • Omvang: 592 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 36,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nazi-geschiedenis van de familie van Bas von Benda-Beckmann

Opgroeiend in een Duits-Nederlands gezin raakte Bas von Benda-Beckmann al vroeg gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog. Toen hij dertien was hoorde hij voor het eerst dat zijn oudtante Luise de weduwe was van Hitlers trouwste generaal, Alfred Jodl, die tijdens het Proces van Neurenberg als oorlogsmisdadiger ter dood was veroordeeld, en later dat Luises jongere zus Tini eerst partijlid werd maar later een relatie kreeg met een half-Joodse arts en bevriend raakte met een van de samenzweerders tegen Hitler.

Von Benda-Beckmann gaat op zoek naar het naziverleden van zijn grootouders en oudooms en -tantes, die de grote geschiedenis van zo dichtbij meemaakten. Hij stuit daarbij op de anekdote over het kostbare tafelkleedje met jachttaferelen dat de familie aan Hitler zou hebben geschonken. Wat klopt er eigenlijk van dit verhaal en wat zegt het ons over de omgang met het naziverleden in Duitse families?

Bas von Benda-Beckmann (1976) is historicus en werkt bij de Anne Frank Stichting. Eerder schreef hij De Velser Affaire, dat op de shortlist stond van de Libris Geschiedenis Prijs, en Het Oranjehotel, dat de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs haalde. Na het Achterhuis. Anne Frank en de andere onderduikers in de kampen verscheen in 2020 en kwam tot stand met medewerking van Erika Prins, Gertjan Broek, Esther Göbel en Teresien da Silva.

Bijpassende boeken en informatie