Bobbie Peers William Wenton en de luridiumdief Recensie

Bobbie Peers William Wenton en de luridiumdief recensie waardering en informatie over het avonturenboek. In 2016 is het eerste deel van de William Wenton boeken van de Noorse filmregisseur en schrijver Bobbie Peers William Wenton en de luridiumdief verschenen bij Uitgeverij Gottmer.

Bobbie Peers William Wenton en de Luridiumdief Recensie

Bobbie Peers William Wenton en de luridiumdief Recensie

William Wenton en de luridiumdief kreeg ik als leessuggestie toen ik de Grijze Jager deel 13 uit had. Aangezien ik de boeken van uitgeverij Gottmer altijd erg kan waarderen, leek het me de moeite van het proberen waard. Daar waar veel van hun boeken een meer middeleeuws karakter hebben, is William Wenton meer van het futuristische soort. Normaal gesproken niet helemaal mijn ding. Maar Gottmer krijgt van mij altijd het voordeel van de twijfel. Gelukkig maar. Want William Wenton en de luridiumdief leest weg als een fijne, spannende codekraker!

Codes, geheimzinnige verdwijningen en een meestercodekraker

William Wenton leeft al jaren ondergedoken in een onbeduidend stadje in Noorwegen. Waarom? Hij heeft geen idee? Net zomin begrijpt hij waarom zijn ouders hem zo ver mogelijk weg willen houden van codes en puzzels. Maar William kan er niets aan doen. Als hij een code ziet, móet hij hem oplossen, hij is een meestercodekraker. Zijn oplossingsdrang brengt hem in groter gevaar dan hij ooit kon vermoeden. Het heeft iets te maken met zijn opa, eveneens codekraker, die op mysterieuze wijze is verdwenen. William komt in een wereld terecht waarvan hij niet weet wie hij kan vertrouwen en wie niet.

Een lekker spannend boek dat leest als een trein

Zoals ik al schreef, lees ik liever boeken met een middeleeuws karakter, waarin ridders, kastelen en Grijze Jagers een rol spelen?. Maar de Luridiumdief beloofde ook over codes te gaan. Of beter gezegd, het kraken daarvan. En dát vind ik nu wel weer leuk. Het boek heeft even anderhalve bladzijde nodig om op gang te komen, maar daarna leest het als een trein. De korte zinnen en het fijne ritme in de taal, maakte dat ik bliksemsnel door het boek heen vloog. Je weet net zo weinig als William zelf, wat maakt dat je al snel met hem mee leeft. Je moet niet te veel ingewikkelde plotwendingen verwachten, of al te veel diepgang. Maar gewoon een lekker, spannend boek. Bobbie Peers heeft fijn leesvoer afgeleverd. Spannend, to the point. Niet te ingewikkeld of moeilijk. Gewoon recht voor zijn raap. Ik zeg: doe mij het volgende deel ook maar. Bobbie Peers William Wenton en de luridiumdief is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Bobbie Peers – William Wenton en de luridiumdief

 • Titel: William Wenton en de luridiumdief
 • Schrijver: Bobbie Peers (Noorwegen)
 • Soort boek: avonturenboek, jeugdboek
 • Leeftijd: 10+ jaar
 • Origineel: Luridiumstyven (2015)
 • Nederlandse vertaling: Bernadette Custers
 • Uitgever: Gottmer Uitgevers
 • Verschenen: 2016
 • Omvang: 240 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
 • Waardering★★★★★ (zeer goed)

Bijpassende Boeken en Informatie

Bobbie Peers William Wenton en het Cryptoportaal RecensieBobbie Peers – William Wenton en het cryptoportaal
avonturenboek, jeugdboek (10+ jaar)
Recensie: Jolien Dalenberg
Waardering: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)
Spannend achtervolgingsverhaal dat je niet kunt wegleggen