Bobbie Peers William Wenton en het Cryptoportaal

Bobbie Peers William Wenton en het Cryptoportaal recensie waardering en informatie over de inhoud van dit avonturenboek. In 2017 is het tweede deel van de William Wenton boeken van de Noorse filmregisseur en schrijver Bobbie Peers William Wenton en de luridiumdief verschenen bij Uitgeverij Gottmer.

Bobbie Peers William Wenton en het Cryptoportaal Recensie

Bobbie Peers William Wenton en het cryptoportaal

William Wenton en het Cryptoportaal is het tweede boek van Bobbie Peers dat ik de afgelopen maand heb gelezen. Het lijkt er op dat Peers een vaste manier van vertellen heeft. Net als in het vorige boek loopt William gevaar, maar is hij ook degene die zichzelf min of meer moet redden. Technologische snufjes, macht, vriendschap en een spannend verhaal. Dat zijn de ingrediënten die je ook in dit tweede William Wenton boek terugvindt.

Redt topcodekraker William Wenton zijn leven in de Himalaya?

Nadat William Wenton de gevaarlijke Abraham Talley min of meer heeft verslagen, kan hij terug naar huis. Inmiddels weet de top code kraker dat hij voor 49% machine is, vanwege het luridium metaal dat in zijn wervels zit. Zonder dat, had hij niet meer geleefd. Het luridium metaal versterkt zijn intelligentie en vermogen tot het kraken van codes. Maar er lijkt ook iets vreemds met hem te gebeuren. Hij krijgt onverklaarbare aanvallen die hem compleet desoriënteren. Hij zit vreemde visioenen van een grote, witte kist in het Himalaya gebergte. Uiteindelijk wordt hij gedwongen om zelf óók naar de Himalaya te gaan, om een enorme ramp te voorkomen.

Een spannend achtervolgingsverhaal dat je niet kunt wegleggen

Net als het vorige deel leest William Wenton en het Cryptoportaal lekker vlot weg. Een vrij rechtoe-rechtaan verhaal, spannend en een tikje mysterieus. Verwacht geen heel ingewikkelde of onverwachte plotwendingen (nou ja, eentje misschien), maar bereid je voor op een achtervolgingsavontuur waar je doorheen vliegt. De personages zouden misschien wat meer diepgang mogen krijgen, ze zijn nu soms wel erg eendimensionaal, waardoor ze bijna karikaturaal worden. Het maakt ze ook een klein beetje voorspelbaar. Aan de andere kant, verstoort dat misschien het ritme. Gelukkig is William zelf een sympathieke gozer.

Als je houdt van technische snufjes, een wat futuristisch karakter en een spannend verhaal, dan zit je met William Wenton wel goed. Het is misschien niet héél uitzonderlijk ingenieus, verrassend of ontroerend. Maar het leest wel lekker weg. Bobbie Peers William Wenton en het cryptoprotaal is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Bobbie Peers – William Wenton en het cryptoportaal

William Wenton deel 2

 • Titel: William Wenton en het cryptoportaal
 • Schrijver: Bobbie Peers (Noorwegen)
 • Soort boek: avonturenboek
 • Leeftijd: 10+ jaar
 • Origineel: Kryptalportalen (2016)
 • Nederlandse vertaling:
 • Bernadette Custers
 • Uitgever: Gottmer Uitgevers
 • Verschenen: 2017
 • Omvang: 280 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
 • Waardering★★★★★ (zeer goed) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie

Bobbie Peers William Wenton en de Luridiumdief RecensieBobbie Peers – William Wenton en de luridiumdief
avonturenboek, jeugdboek (10+ jaar)
Recensie: Jolien Dalenberg
Waardering: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)
Codes, geheimzinnige verdwijningen en een meestercodekraker