Brian Klaas – Macht

Brian Klaas Macht recensie en informatie over de inhoud van dit nieuwe boek van de Amerikaanse hoogleraar mondiale politiek. Op 10 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam de Nederlandse vertaling van Corruptible, het nieuwe boek van de Amerikaanse schrijver Brian Klaas.

Brian Klaas Macht recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Macht, Waarom de verkeerde mensen het vaak voor het zeggen hebben en hoe het anders kan. Het boek is geschreven door Brian Klaas. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over macht van de Amerikaanse hoogleraar mondiale politiek en schrijver Brian Klaas.

Brian Klaas Macht Recensie

Macht

Waarom de verkeerde mensen het vaak voor het zeggen hebben en hoe het anders kan

  • Schrijver: Brian Klaas (Verenigde Staten)
  • Soort boek: non-fictie
  • Origineel: Corruptible (2021)
  • Nederlandse vertaling: Irene Paridaans
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschijnt: 10 maart 2022
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Prijs: € 25 – € 30
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over machtsmisbruik van Brian Klaas

Corrumpeert macht of worden corrumpeerbare mensen door macht aangetrokken? Als jíj een machtspositie zou hebben, zou je dan de verleiding kunnen weerstaan om je zakken te vullen of een tegenstander onschadelijk te maken? Brian Klaas sprak honderden mensen met macht, van de meest integere tot de meest omstreden, onder wie dictators, coupplegers, ceo’s, rebellen, sekteleiders en politici.

Een groot deel van de wereld wordt tegenwoordig gedomineerd door systemen die corrumpeerbare mensen voortbrengen en aantrekken. Politici als Poetin en Trump doen geen enkele moeite hun machtsmisbruik te verhullen, andere personen met macht zijn daar veel geraffineerder in.

Op basis van zijn uitgebreide onderzoek zet Brian Klaas onze meest basale ideeën over macht op zijn kop. De auteur laat ook zien hoe mensen die deugen de weg naar leiderschapsposities kunnen vinden; hoe macht kan zuiveren in plaats van corrumperen.

Brian Klaas is hoogleraar mondiale politiek aan de University College London. Hij heeft een wekelijkse column in The Washington Post, is regelmatig te gast bij ccn en bbc News en schrijft onder meer voor The New York Times en The Guardian. Van zijn hand zijn verschenen: The Despot’s Apprentice, The Despot’s Accomplice en How to Rig an ElectionKlaas Brian, afkomstig uit Amerika, woont in Londen.

Bijpassende boeken en informatie