Carel van Schaik & Kai Michel – Levenslessen van de oermens

Carel van Schaik & Kai Michel Levenslessen van de oermens recensie en informatie boek over Hoe wij vervreemd raakten van onszelf en wat we daaraan kun doen. Op 12 april 2024 verschijnt bij uitgeverij Balans het nieuwe boek van Carel van Schaik en Kai Michel. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de auteurs en over de inhoud.

Carel van Schaik & Kai Michel Levenslessen van de oermens recensie

Als er in de media een boekbespreking en recensie van Levenslessen van de oermens, geschreven door Carel van Schaik en Kai Michel, zodra deze in de media verschijnen.

Carel van Schaik & Kai Michel Levenslessen van de oermens

Levenslessen van de oermens

Hoe wij vervreemd raakten van onszelf

  • Auteur: Carel van Schaik, Kai Michel (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Balans
  • Verschijnt: 12 april 2024
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 27,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Carel van Schaik en Kai Michel

Elke dag wordt het nieuws gedomineerd door crises, oorlogen en rampen. Het aantal mensen dat lijdt aan depressies en angststoornissen is nog nooit zo hoog geweest. Heel lang heeft de kerk ons voorgehouden dat alle onheil wordt veroorzaakt door de zondigheid van de mens. In onze huidige, individuele maatschappij bestaat een hele industrie van psychologen en coaches die ons allerhande behandelingen voorschrijven, van psychotherapie tot time management, van mindfulness tot weerbaarheidstraining.

De resultaten van die therapieën zijn vaak matig. De oorzaak van alle ellende ligt dan ook niet in onszelf, maar in de omstandigheden waarin wij leven. Terwijl we sociale wezens zijn, leven we in een hyperindividuele samenleving. We zijn verantwoordelijk voor ons eigen geluk, voor ons eigen succes. De prikkels volgen elkaar in steeds hoger tempo op. We staan altijd aan. Maar in plaats van continu contact via schermen, hebben we rust nodig en relaties met mensen van vlees en bloed.

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft onomstotelijk aangetoond dat de razendsnel veranderende wereld steeds verder uit de pas gaat lopen met onze evolutionaire make-up. Als we willen weten wat er fout gaat in ons leven, dan moeten we de diepte in van ons verleden en vandaaruit verder kijken. Levenslessen van de oermens is een even overtuigend als hartstochtelijk pleidooi voor een menselijker wereld.

Bijpassende boeken

  • Uitgeverij Balans nieuwe boeken