Cees Nooteboom – Bomen waarin stenen bloeien

Cees Nooteboom Bomen waarin stenen bloeien recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe boek met proza. Op 5 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Koppernik het nieuwe prozaboek van de Nederlandse schrijver Cees Nooteboom.

Cees Nooteboom Bomen waarin stenen bloeien recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Bomen waarin stenen bloeien.  Het boek is geschreven door Cees Nooteboom. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek met proza van de Nederlandse auteur Cees Nooteboom.

Cees Nooteboom Bomen waarin stenen bloeien recensie

Bomen waarin stenen bloeien

De verzonnen wereld van Giuseppe Penone

  • Auteur: Cees Nooteboom (Nederland)
  • Soort boek: proza
  • Uitgever: Koppernik
  • Verschijnt: 5 september 2023
  • Omvang: 136 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 29,90
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe prozaboek van Cees Nooteboom

Giuseppe Penone is beeldhouwer en land artist – en een van de vreemdste kunstenaars van onze tijd. Maar wat doet hij precies? En wat betekenen zijn werken voor ons?

Cees Nooteboom – nar wiens poezie Pemnone steeds opnieuw blijft verwijzen – benadert deze oogverblindende wereld van natuurlijke materialen, vegetale gebaren en geometrische arrangementen met aftastende voorzichtigheid. Met Penones werk in gedachten dwaalt Nooteboom door zijn eigen Menorcaanse tuin en onderzoekt de afsruk van de rotsen en de bomen en het water, de hardnekkige eigenzinnigheid van de natuur en de vergankelijkheid van de jaren. Er ontstaat een verbazingwekkende en betoverende dialoog tussen kunst en schrijven.

Wat weet de natuur over ons dat we zelf niet weten? En wat betekent het om met je handen te denken? Lezen hoe Cees Nooteboom over Giuseppe Penone schrijft, is het existentiële, kwetsbare avontuur van de observatie aangaan.

Duitse vertaling van het boek

Cees Nooteboom In den Bäumen blühen Steine recensieCees Nooteboom (Duitsland) – In den Bäumen blühen Steine
proza
Uitgever: Suhrkamp Verlag
Verschijnt: 17 juli 2023

Meer boeken van Cees Nooteboom

Cees Nooteboom De danser en de monnik Dagboeken 1970-1995 recensieCees Nooteboom (Nederland) – De danser en de monnik
dagboeken 1970-1995
Uitgever: Koppernik
Verschijnt: 5 september 2023

Cees Nooteboom Over het raadsel van woorden, tonen en stemmen RecensieCees Nooteboom (Nederland) – Over het raadsel van woorden,  tonen en stemmen
essays over klassieke muziek
Uitgever: Koppernik
Verschijnt: 17 november 2022
Waardering redactie∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Bijpassende boeken en informatie