Chris Ceustermans – J.M.H. Berckmans Biografie

Chris Ceustermans J.M.H. Berckmans Biografie Schrijven in de grauwzone recensie en informatie over de inhoud van het boek. In 2018 verscheen bij Uitgeverij Vrijdag de biografie van J.M.H. Berckmans, geschreven door Chris Ceustermans.

Chris Ceustermans J.M.H. Berckmans Biografie Schrijven in de grauwzone Recensie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie vinden van Schrijven in de grauwzone, de biografie van J.M.H. Berckmans, geschreven door Chris Ceulemans. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van de bijzonder Vlaamse verhalenschrijver J.M.H. Berckmans (1953-2008).

Chris Ceustermans J.M.H. Berckmans Biografie Schrijven in de grauwzone Recensie

Schrijven in de grauwzone

J.M.H. Berckmans, de biografie

  • Schrijver: Chris Ceulemans (België)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
  • Verschenen: augustus 2018
  • Omvang: 326 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van de biografie

J.M.H. Berckmans is een van de meest oorspronkelijke Nederlandstalige auteurs van de vorige decennia. Tijdens zijn woelige leven werd zijn unieke stem door vele schrijvende collega’s bewonderd. Zijn vaak zelfdestructieve gedrag was zowel een hinderpaal als brandstof voor zijn taalmuziek. In 2008 stierf hij op 54-jarige leeftijd, alleen en in miserabele omstandigheden. Vandaag zijn Berckmans’ boeken verzamelobjecten en werd hijzelf een legende die lezers blijft fascineren.

Op basis van vele ongepubliceerde teksten, brieven en gesprekken met familie, vrienden en collega’s reconstrueert biograaf Chris Ceustermans Berckmans’ literaire en existentiële zoektocht. Of hoe een teruggetrokken jongen uit een arme arbeidersfamilie en Italiaans handelsagent in goedkope schoenen de virtuoze vuurspuwer met woorden werd.