Claire Balding Het renpaard dat verdween Recensie

Claire Balding Het renpaard dat verdween Recensie Waardering en Informatie. Bij uitgeverij Kluitman is het tweede deel verschenen in de reeks paardenboeken van schrijfster Claire Balding. Op deze pagina kun je de Claire Balding Het renpaard dat verdween recensie waardering en informatie over de inhoud van het boek lezen.

Claire Balding Het renpaard dat verdween Recensie

Claire Balding Het renpaard dat verdween Recensie

Het Renpaard dat verdween is de opvolger van Het Renpaard dat niet wilde racen. Uitgeverij Kluitman heeft een neus voor goede paarden jeugdboeken. Ook met de serie van Clare Balding hebben ze weer een vermakelijke serie te maken. Balding is naast schrijver ook nog presentator van diverse sportprogramma’s. Haar liefde voor dieren en voor sport combineert ze mooi in deze boeken.

Een kampioenspaard dat zomaar van de aardbodem verdwijnt

Na het winnen van de Derby Day wil Charlie eigenlijk maar één ding voor Burning Rocket: rust. Haar broers Larry en Harry zijn echter al door hun aandeel van het prijzengeld heen, en zien nog wel meer geld in het paard. Een open dag op Hoeve Hommeles met Burning Rocket als ster. Hoewel Charlie het er niet helemaal mee eens is, gebeurt het toch. Ook moeten Charlie en haar ouders een interview geven bij BBC Breakfast. Oma, Larry en Harry zullen op de Hoeve en de paarden passen. Bij terugkomst wacht Charlie een verschrikkelijke verrassing. Burning Rocket is verdwenen! De politie heeft geen flauw idee waar ze moeten zoeken, dus Charlie besluit het heft in eigen hand te nemen.

Vriendschap, samenwerking en dapper zijn met een komische noot

Balding heeft een heel luchtige manier van schrijven. Daardoor houdt het boek ondanks de spannende situaties, toch een vrolijk karakter. De uitgesproken karakters van de broers Larry en Harry en oma Pam, dragen hier verder aan bij. Charlie is een super slim meisje, daar wil je je als lezer best mee identificeren. Een boek waarin vriendschap, samenwerken en dapper zijn voorop staan. Ook heel mooi hoe Balding Charlie keuzes laat maken die niet egoïstisch zijn! Het boek houdt een ontzettend luchtige toon, maar brengt toch wat – in mijn ogen – belangrijke, waardevolle dingen naar voren! het renpaard dat verdween is een grappig, spannend, stoer boek voor paardengekken. Kom maar op met deel drie. Er kunnen nog wel wat leuken en spannende verhalen verteld worden. Caire Balding – Het renpaard dat verdween is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Claire Balding – Het renpaard dat verdween

 • Titel: Het renpaard dat verdween
 • Schrijfster: Claire Balding (Engeland)
 • Tekeningen: Tony Ross
 • Soort boek: spannend paardenboek
 • Leeftijd: 9+ jaar
 • Origineel: The Race Horse Who Dissappeared
 • Nederlandse vertaling: Hanneke Majoor
 • Uitgever: Kluitman
 • Verschenen: maart 2018
 • Uitgave: Gebonden Boek
 • Prijs: € 14,99
 • Waardering★★★★★ (zeer goed) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie