Colson Whitehead – De jongens van Nickel

Colson Whitehead De jongens van Nickel recensie en informatie over de inhoud van de roman. Op 28 mei 2019 verschijnt de nieuwe roman van Colson Whitehead bij Uitgeverij Atlas Contact. De roman heeft als titel De jongen van Nickel.

Colson Whitehead De jongens van Nickel Recensie en Informatie

Nadat de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de nieuwe roman De jongens van Nickel van de Amerikaanse schrijver Colson Whitehead. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud De jongens van Nickel.

Colson Whitehead De jongens van Nickel

De jongens van Nickel

  • Schrijver: Colin Whitehead (Verenigde Staten)
  • Soort boek: sociale roman
  • Origineel: The Nickel Boys (2019)
  • Nederlandse vertaling: Harm Damsma, Niek Miedema
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 28 mei 2019
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering:

Inhoud De jongens van Nickel

De zestienjarige Elwood Curtis werkt hard, haalt goede cijfers op school en is verzekerd van een plek op het plaatselijke college voor kleurlingen in zijn thuisstad Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Het zijn de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, en Elwood gaat zijn toekomst vol vertrouwen tegemoet. Totdat hij vanwege een onschuldige vergissing op de Nickel Academy belandt, en zijn dromen wreed verstoord worden.

Nickel is een tuchtschool, en Nickel is de hel op aarde. Met name de zwarte jongens worden aan het sadisme van hun witte bewakers uitgeleverd. Misbruik, marteling en corruptie zijn aan de orde van de dag; voor het minste vergrijp worden de jongens ‘naar achteren’ gebracht – vanwaar ze nooit meer terugkomen. In deze gruwelkamer is er voor Elwood één houvast: zijn vriend Turner, die door het leven gehard is en geen enkele ambitie koestert, behalve ontsnappen uit Nickel.

Bijpassende Boeken en Informatie

Colson Whitehead - De ondergrondse spoorweg Recensie RomanColson Whitehead – De ondergrondse spoorweg
Slavernijroman, sociale roman
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Briljante roman die raakt, fascineert en intrigeert..lees verder >

Nana Kwame Adjei-Brenyah Friday Black RecensieNana Kwame Adjei-Brenyah (Verenigde Staten) – Friday Black
sociale verhalen
Uitgever: Atlas Contact
Verschijnt: 16 september 2019
Twaalf deels surrealistische, deels satirische, maar hoe dan ook vlijmscherpe verhalen over de uitwassen van racisme en consumptiemaatschappij in Amerika…lees verder >