Cris Toala Olivares – Living with Volcanoes

Cris Toala Olivares Living with Volcanoes fotoboek over vulkanen recensie en informatie over de inhoud. Op 30 mei 2022 verschijnt bij uitgeverij Terra het fotoboek over vulkanen van de uit Ecuador afkomstige fotograaf Cris Toala Olivares.

Cris Toala Olivares Living with Volcanoes recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het fotoboek Living with Volcanoes.  Het boek is geschreven door Cris Toala Olivares. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met foto’s van vulkanen van de Ecuadoraans-Nederlandse fotograaf Cris Toala Olivares.

Cris Toala Olivares Living with Volcanoes

Living with Volcanoes

  • Fotograaf: Cris Toala Olivares (Ecuador)
  • Soort boek: fotoboek, reisboek
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 30 mei 2022
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 59,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het fotoboek over vulkanen van Cris Toala Olivares

De relatie tussen mens en vulkaan meesterlijk in beeld gebracht. Documentair fotograaf Cris Toala Olivares kwam in 2014 tijdens de uitbarsting van de vulkaan Tungurahua in Ecuador oog in oog te staan met de enorme krachten die vanuit de kern van de aarde vrijkwamen. Mensen die al generaties lang op de vruchtbare flanken leefden werden gedwongen te vertrekken, iets dat ze ondanks het dreigende gevaar slechts met grote tegenzin deden.

Toala Olivares werd hierdoor gegrepen en besloot dieper in te gaan op de verschillende relaties die mensen – verspreid over de wereld – hebben met de vulkanen.

Hij bezocht 14 vulkanen, van IJsland tot Indonesië, stond letterlijk boven op zijn onderwerp en sprak met de bewoners die leefden van, naast en onder de vulkaan in hun omgeving. Hieruit werd Living with Volcanoes geboren. Gelet op de recente uitbarsting van de vulkaan op La Palma is dit onderwerp actueler dan ooit.

Bijpassende boeken en informatie