Daniel Mendelsohn – Verloren

Daniel Mendelsohn Verloren, op zoek naar zes van de zes miljoen. Op 23 november 2023 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij de Nederlandse vertaling van The Lost het boek over de Jodenvervolging in Oekraïense. Je kunt hier informatie vinden over het boek en er is aandacht voor de recensie en boekbespreking van Verloren het boek van Daniel Mendelsohn.

Daniel Mendelsohn Verloren

Daniel Mendelsohn is geboren in 1960 op New York City maar groeide op in Long Island in een Joodse familie. Hij studeerde summa cum laude af aan de University of Virginia in Charlottesville. Na een aantal jaren als assistent van een impressario te hebben gewerkt ging hij weer studeren aan de Princeton University waar hij zijn Ph.D. in 1994 behaalde.

Toen hij nog een student was begon Daniel Mendelsohn met het schrijven voor gerenommeerde kranten en tijdschriften als The New York TimesThe Nation en The Village Voice. Na zijn studie kwamen er nog flink wat bekende media bij waarvan New York Review of Books de belangrijkste is.

In 2006 publiceerde hij zijn boek The Lost: A Search for Six of Six Million. waarover hier uitgebreide informatie te lezen is. Een kleine tien jaar later, in 2017,  verscheen de memoir An odyssey: a father, a son and an epic dat in het Nederlands werd vertaald als Een Odyssee.

Daniel Mendelsohn Verloren

Verloren

Op zoek naar zes van de zes miljoen

 • Auteur: Daniel Mendelsohn (Verenigde Staten)
 • Voorwoord: Roxane van Iperen
 • Soort boek: oorlogsgeschiedenis
 • Origineel: The Lost (2006)
 • Nederlandse vertaling: Ronald Vlek
 • Uitgever: De Bezige Bij
 • Verschijnt: 23 november 2023
 • Omvang: 560 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Prijs: € 29,99 /€ 16,99
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek over de holocaust in Oekraïne

De moderne klassieker over een joodse familie en de Holocaust, met een voorwoord van Roxane van Iperen.

Vijf jaar lang trok Daniel Mendelsohn over de wereld, op zoek naar het antwoord op de vraag die hem als klein kind al bezighield: wat was er nou echt gebeurd met zijn oudoom Sjmiël en diens gezin in Oekraïne tijdens de oorlog? Over dit verboden onderwerp werd in zijn familie slechts gefluisterd. En nu heeft hij haast, want de getuigen sterven uit.

Zijn queeste brengt hem naar twaalf landen op vier continenten. Mendelsohn verweeft deze detectiveachtige zoektocht met herinneringen aan een bijna verloren generatie joodse emigranten en met diepgaande bespiegelingen over Bijbelse teksten en de geschiedenis van het joodse volk.

Verloren is een boek over de betekenis van mens-zijn, over de manieren waarop we voortdurend bezig zijn met het creëren van mythes die ons leven structuur moeten geven. Dit unieke boek zal je blik op de wereld blijvend veranderen.

Bijpassende boeken en informatie