Danny De Looze – Wat onze darmen ons vertellen

Danny De Looze Wat onze darmen ons vertellen recensie en informatie over de inhoud van het gezondheidsboek. Op 17 oktober 2023 verschijnt bij Uitgeverij Lannoo het boek van maag-darmspecialist Danny De Looze boek over het wonderlijke verhaal van je gut en de impact op je brein en je lijf.

Danny De Looze Wat onze darmen ons vertellen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Wat onze darmen ons vertellen. Het boek is geschreven door Danny De Looze. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over onze darmen van de Vlaamse maag-darmspecialist Danny De Looze.

Danny De Looze Wat onze darmen ons vertellen recensie

Wat onze darmen ons vertellen

Het wonderlijke verhaal van je gut en de impact op je brein en je lijf

  • Auteur: Danny De Looze (Belgie)
  • Soort boek: gezondheidsboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 18 oktober 2023
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 25,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over onze darmen van Danny De Looze

De nieuwste wetenschappelijke inzichten over onze darmflora en hoe je je darmen gezond houdt.

De laatste jaren voltrok zich een ware darmrevolutie. Werden onze darmen lang gezien als een onsmakelijke afvalbuis, dan zijn ze vandaag hét gezondheidsonderwerp waar iedereen over spreekt. Dat heeft veel te maken met het opwindende recente onderzoek over ons microbioom, dat duidelijk maakte hoezeer onze darmgezondheid onze algehele mentale en fysieke gezondheid beïnvloedt (denk maar aan de veelbesproken darm-breinconnectie).

In zijn nieuwe boek schept de vermaarde gastro-enteroloog Prof. Dr. Danny De Looze een duidelijk én genuanceerd beeld over deze populaire darmwetenschap. Hij analyseert de wildgroei aan middeltjes voor ‘gut health’, kadert veelvoorkomende verwachtingen en misvattingen en zoomt in op wat je darmen je dan wél echt vertellen. Daarbij gaat hij uitvoerig in op tal van kwalen en aandoeningen die zich voordoen in ons spijsverteringsstelsel, zoals prikkelbare darmen, reflux, obstipatie, intoleranties… Ook maakt hij een einde aan met de laatste poeptaboes: van stoelgangincontinentie tot chronische diarree, van winden tot boeren.

Tenslotte adviseert De Looze wat je zelf kunt doen om je darmen en darmflora levenslang te onderhouden. Maakt het echt zo een groot verschil om regelmatig voedsel te eten? Wat is de ideale toilethouding voor een grote boodschap? Hoe begin je aan een DIY darmspoeling? Wat is de zin en onzin van hypes zoals sapjeskuren, supplementen en tegenwoordig ook darmflorapillen? Welke onderzoeken laat je best frequent uitvoeren?

Prof. Dr. Danny De Looze is maag-darmspecialist, verbonden aan het UZ Gent. Na zijn deelname aan het programma ‘Topdokters’ werd hij bekend als de man die in Vlaanderen de stoelgangtransplantatie introduceerde. Vandaag is hij nog steeds een veelgevraagde expert in talkshows en gezondheidsartikels. Daarnaast geeft hij op zeer regelmatige basis lezingen over onze darmen en de wondere wereld van de darmflora.

Bijpassende boeken en informatie