David de Jong – Nazimiljardairs

David de Jong Nazimiljardairs recensie en informatie over de inhoud van dit boek over de donkere geschiedenis van de rijkste families van Duitsland. Op 25 augustus 2022 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff de Nederlandse vertaling van het boek Nazi Billionaires, geschreven door David de Jong.

David de Jong Nazimiljardairs recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Nazimiljardairs, De donkere geschiedenis van de rijkste families van Duitsland. Het boek is geschreven door David de Jong. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek de Nederlandse journalist en schrijver David de Jong.

David de Jong Nazimiljardairs

Nazimiljardairs

De donkere geschiedenis van de rijkste families van Duitsland

  • Schrijver: David de Jong (Nederland)
  • Soort boek: oorlogsgeschiedenis
  • Origineel: Nazi Billionairs (2021)
  • Nederlandse vertaling: Fred Hendriks
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 25 augustus 2022
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 27,99 / € 18,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over de nazimiljardairs

Een baanbrekend, meeslepend verhaal over hoe Duitse bedrijven als BMW, Dr. Oetker, Porsche en Volkswagen zich verrijkten tijdens de Tweede Wereldoorlog en er na de oorlog nauwelijks sancties volgden.

In 1946 werd magnaat Günther Quandt gearresteerd wegens vermeende nazi-samenwerking. Quandt, patriarch van Duitslands meest iconische industriële imperium, een dynastie die tegenwoordig bmw bestuurt, beweerde dat hij door minister van Propaganda Goebbels was gedwongen zich bij de partij aan te sluiten. De rechtbanken spraken hem vrij. Maar Quandt loog en hij was niet de enige.

In dit baanbrekende werk onthult David de Jong het waargebeurde verhaal van de rijkste zakelijke dynastieën van Duitsland en hoe zij onnoemelijk veel geld en macht vergaarden door medeplichtig te zijn aan de wreedheden van het Derde Rijk. Deze magnaten namen Joodse bedrijven in beslag, kochten dwangarbeiders en voerden de wapenproductie op om Hitlers leger uit te rusten terwijl Europa brandde. Het schokkendste van alles is dat door Amerika’s politieke opportunisme deze miljardairs na de oorlog weg konden komen met hun misdaden. Ze zijn sindsdien alleen maar rijker geworden, terwijl ze nauwelijks rekenschap afleggen van dit duistere verleden. Waarom zijn zij nog nooit ter verantwoording geroepen?

Bijpassende boeken en informatie