De groene planeet BBC boek Het verborgen leven van planten

De groene planeet BBC boek Het verborgen leven van planten van Simon Barnes recensie en informatie over de inhoud van het natuurboek. Op 12 juli 2022 verschijnt bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff de Nederlandse vertaling van het BBC natuurboek The Green Planet, The Secret Life of Plants, geschreven door Simon Barnes.

De groene planeet BBC boek Het verborgen leven van planten recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden het BBC natuurboek De groene planeet, het verborgen leven van planten. Het boek is geschreven door Simon Barnes. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit BBC natuurboek.

De groene planeet BBC boek Het verborgen leven van planten van Simon Barnes

De groene planeet

Het verborgen leven van planten

Recensie en waardering van het boek

  • “Barnes beschrijft de wonderen van de natuur met een aanstekelijk enthousiasme.” (The Guardian)

Flaptekst van het BBC boek bij De groene planeet

In het boek bij de gelijknamige BBC-serie De groene planeet van Simon Barnes komen we erachter dat de mens zonder planten niet kan bestaan. Planten zijn een cruciaal onderdeel van het menselijk leven en toch weten we er eigenlijk maar weinig van. Ze beschikken over een geheugen, zijn vindingrijk, intelligent en sociaal. Zo helpen ze elkaar bij het bestrijden van een gezamenlijke vijand en gebruiken ze vernuftige strategieën om te overleven. Dit boek voert ons mee langs het verborgen leven van planten: we ontdekken hoe ze zich handhaven in extreme omstandigheden – in woestijnen, onder water en tijdens koude winters – en waarom sommige soorten wel duizenden jaren oud kunnen worden. Hoog tijd om deze groene levensaders beter te leren kennen.

Bijpassende boeken en informatie