De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s

De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s fotoboek van Erik Somers en Laurien Vastenhout recensie en informatie. Op 29 april 2020 verschijnt bij Uitgeverij WBOOKS dit boek met foto’s uit de Tweede Wereldoorlog.

De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s. Het boek is geschreven en samengesteld door Erik Somers en Laurien Vastenhout. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek van Erik Somers en Laurien Vastenhout.

De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's Fotoboek

De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s

  • Schrijvers: Erik Somers, Laurien Vastenhout (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek, fotoboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 29 april 2020
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het fotoboek over de Tweede Wereldoorlog

De oorlogsjaren komen steeds verder van ons af te staan. Althans, chronologisch. Emotioneel gezien is de oorlog nog steeds dichtbij. Dan zijn het vooral de beelden die het verleden zichtbaar en voorstelbaar maken.

Het fotoboek is een nationaal project in het kader van 75 Jaar Vrijheid. Inwoners van Nederland zijn uitgenodigd om op uiteenlopende wijze te participeren. In eerste instantie per provincie en daarna op landelijk niveau, zijn de meest aansprekende foto’s van Nederland, Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen tijdens de Tweede Wereldoorlog bijeengebracht.

Vertegenwoordigers uit alle geledingen van de samenleving hebben vervolgens De Tweede Wereldoorlog in foto’s samengesteld. Een verzameling die visueel aantrekkelijk is, maar vooral bestaat uit foto’s die hun zeggingskracht ontlenen aan de indringende verhalen die erachter schuil gaan.

Het boek geeft een veelzijdig en verrassend beeld van hoe de Nederlandse samenleving terugkijkt op de jaren van oorlog, bezetting en onderdrukking.

Bijpassende boeken en informatie