Romke van der Kaa – De onderwereld van de tuin

Romke van der Kaa De onderwereld van de tuin recensie en informatie van dit nieuwe tuinboek. Op 17 juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van tuinboekenschrijver Romke van der Kaa.

Romke van der Kaa De onderwereld van de tuin Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De onderwereld van de tuin, Van microbe tot mol. Het nieuwe tuinboek is geschreven door Romke van der Kaa. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Romke van der Kaa.

Romke van der Kaa De onderwereld van de tuin Recensie

De onderwereld van de tuin

Van microbe tot mol

  • Schrijver: Romke van de Kaa (Nederland)
  • Soort boek: natuurboek, tuinboek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 17 juni 2020
  • Omvang; 176 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 

Flaptekst van het nieuwe boek van Romke van der Kaa

Naast een wereld boven de grond, bevolkt door planten, insecten en vogels, bevindt zich in de tuin een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap  van larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Dat die gemeenschap bestaat zal niemand verrassen, maar dat alle aanwezigen in die microkosmos druk met elkaar communiceren is ronduit verbazingwekkend. Werkend in in de tuin van je een glimp op van deze verborgen gemeenschap, maar het blijft lastig om er volledig in door te dringen. En toch – terwijl met je handen in de grond zit, kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven.  Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou plantengroei uberhaupt niet mogelijk zijn.

Romke van de Kaa boogt op een lange carrière van kweken en tuinieren. In De onderwereld van de tuin verdiept hij zich in de wereld onder de grond en zelfs in de taal waarmee er daar gecommuniceerd wordt. Na deze tocht door de onderwereld is het onmogelijk om nog met dezelfde blik naar je eigen tuin te kijken.

Bijpassende boeken en informatie