Deepti Kapoor – Tijd van zonde

Deepti Kapoor Tijd van zonde recensie en informatie over de inhoud van de Indiase roman. Op 5 januari 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de Nederlandse vertaling van de roman Age of Vice van de Indiase schrijfster Deepti Kapoor.

Deepti Kapoor Tijd van zonde recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Tijd van zonde. Het boek is geschreven door Deepti Kapoor. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Indiase schrijfster Deepti Kapoor.

Deepti Kapoor Tijd van zonde Recensie

Tijd van zonde

  • Schrijfster: Deepti Kapoor (India)
  • Soort boek: Indiase roman
  • Origineel: Age of Vice (2023)
  • Nederlandse vertaling: Marlies Weyergang, Arwin van der Zwan
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 5 januari 2023
  • Omvang: 544 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 25,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Deepti Kapoor

In de schaduw van lommerrijke landgoederen, extravagante feesten, schimmige zakelijke deals en politiek gekonkel raken drie levens op onlosmakelijke wijze met elkaar verweven. Ajay is geboren in totale armoede, maar wordt bediende bij de schatrijke familie Wadia en klimt gestaag op in de hiërarchie van het voetvolk. Sunny is de playboy-erfgenaam die erop gebrand is nog succesvoller te worden dan zijn vader, de even succesvolle als genadeloze Bunty Wadia. En Neda is de nieuwsgierige journalist die bekneld raakt tussen moraal en verlangen. Drie mensen in een groots verhaal over hebzucht, genot, geweld, verlies en wraak: biedt hun onderlinge band hun de kans om aan de ondergang te ontsnappen, of is hij de aanleiding tot nog grotere verwoestingen?

Tijd van zonde, dat zich afspeelt in de stoffige dorpjes van Uttar Pradesh en de grootstedelijke buitenwijken van New Delhi, is een bedwelmende roman over gangsters en geliefden, valse vriendschappen, verboden liefdes en de vernietigende gevolgen van corruptie. Het is een episch verhaal dat wordt voortgestuwd door onvoorstelbare rijkdom, bizar nepotisme en het bloeddorstige geweld van de familie Wadia. Het is zowel ultiem bingewaardig amusement als superieure literatuur.

Deepti Kapoor werd geboren in Uttar Pradesh en werkte geruime tijd als journalist in New Delhi. Later verhuisde ze naar Goa, waar ze haar debuutroman A Bad Character schreef, die voor een aantal prijzen werd genomineerd, waaronder de prestigieuze Prix Médicis étranger. Zij woont tegenwoordig in Lissabon.

Bijpassende boeken en informatie