Denis Johnson – De naam van de wereld

Denis Johnson De naam van de wereld recensie en informatie over de inhoud van deze Amerikaanse roman uit 2000. Op 10 maart 2020 verschijnt bij Uitgeverij Koppernik de Nederlandse vertaling van The Name of the World, de roman van de in 2017 overleden, Amerikaanse schrijver Denis Johnson.

Denis Johnson De naam van de wereld Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De naam van de wereld, de roman van Denis Johnson. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze roman uit 2000 van de Amerikaanse schrijver Denis Johnson die in het Nederlands is vertaald door Peter Bergsma.

Denis Johnson De naam van de wereld Recensie001Boek-Bestellen

De naam van de wereld

  • Schrijver: Denis Johnson (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse roman
  • Origineel: The Name of the World (2000)
  • Nederlandse vertaling: Peter Bergsma
  • Uitgeverij: Koppernik
  • Verschijnt: 10 maart 2020
  • Omvang: 136 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Waardering voor De naam van de wereld

  • Proces van onwillig ontwaken, met een ontroerende hoofdrol voor de eveneens tragisch beschadigde studente/performancekunstenares/stripper Flower Cannon (Dirk-Jan Arensman, VPRO Boekegids)

Flaptekst van de roman van Denis Johnson

De naam van de wereld is een fascinerend portret van een hoogleraar aan een universiteit in het Midwesten van de Verenigde Staten die geduldig omgaat met zijn verdriet nadat zijn vrouw en kind zijn omgekomen bij een ongeluk.

Michael Reed leeft een postuum leven. Ondanks de uiterlijke schijn – hij bekleedt een respectabele positie bij de universiteit en is een welbespraakte en aantrekkelijke toevoeging aan het sociale leven – is hij meer dood dan levend.

Wanneer er onverhoopt een eind dreigt te komen aan zijn periode bij de universiteit ziet Reed zich gedwongen om zich te gedragenen ‘als iemand wie het niet koud liet wat er met hem gebeurde’. Aarzelend begint hij contact te zoeken met anderen in de kleine academische stad.

De naam van de wereld is Johnson op zijn best: elegant en nauwgezet verwoord, doordringend maar onsentimenteel. Het is een tour de force van een schrijver op het hoogtepunt van zijn kunnen. Met een nawoord van Auke Hulst.

Bijpassende boeken en informatie