Dimitri Verhulst – De pruimenpluk Recensie

Dimitri Verhulst De pruimenpluk recensie en informatie over de inhoud van deze Vlaamse roman. Op 6 juni 2019 verschijnt bij Uitgeverij Pluim de nieuwe roman van Dimitri Verhulst.

Dimitri Verhulst De pruimenpluk Recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De pluimenpluk, de nieuwe roman van Dimitri Verhulst. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman Dimitri Verhulst.

Dimitri Verhulst De pruimenpluk Recensie

De pruimenpluk

  • Schrijver: Dimitri Verhulst (België)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Uitgever: Uitgeverij Pluim
  • Verschijnt: 6 juni 2019
  • Omvang:
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Flaptekst van de roman

Moe van de mens, kampioen van de solitude, woont Mattis afgelegen aan een meer, waar hij zijn potentie naar beneden drinkt. Een donker denker met een tanend geloof in zowat alles, dus zeker ook in de liefde. Soms, echter, twijfelt hij aan zijn kwaliteiten als eenzaat en misantroop, en overweegt hij een leven in een stad vol heerlijke drukte om niets. Maar wanneer een weduwe opeens vergeten gevoelens weer in hem aanwakkert, verlegt hij zijn ambities.

Dimitri Verhulsts oeuvre leest als een hommage aan de falende mens, die keer op keer met nietsontziende precisie en onvervalste empathie wordt opgevoerd in zijn arena. De helaasheid der dingen werd een klassieker, voor Godverdomse dagen op een godverdomse bol ontving Verhulst de Libris Literatuur Prijs, en ook de talrijke vertalingen en verfilmingen van zijn werk gooiden hoge ogen. In zijn nieuwe roman De pruimenpluk bewijst Verhulst zich wederom als fijnschrijver en chroniqueur van de menselijke eenzaamheid.

Bijpassende Boeken en Informatie