Doortje Smithuijsen – Gouden bergen

Doortje Smithuijsen Gouden bergen recensie en informatie over de inhoud van dit boek over influencers. Op 16 april 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact dit boek van Doortje Smithuijsen.

Doortje Smithuijsen Gouden bergen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van het boek Gouden bergen, portret van de digitale generatie, geschreven door Doortje Smithuijsen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe journalistieke non-fictie boek van Doortje Smithuijsen.

Doortje Smithuijsen Gouden bergen Recensie.

Gouden bergen

Portret van de digitale generatie

  • Schrijfster: Doortje Smithuijsen (Nederland)
  • Soort boek: journalistieke non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 16 april 2020
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het boek van Doortje Smithuijsen

Een jaar lang volgde journalist Doortje Smithuijsen verschillende influencers in hun dagelijks leven. Ze wilde weten wat er schuilgaat achter de perfecte plaatjes op Instagram. Hoe is het om je leven in dienst te stellen van je online imago? Hoe is het om je gedrag aan te moeten passen aan een algoritme? En waar ze vooral achter wilde komen: waarom willen deze vrouwen zichzelf zo graag online manifesteren? Waar komt die behoefte aan likes en volgers vandaan? En wat zegt die behoefte over haar eigen generatie?

In Gouden bergen neemt Smithuijsen de lezer mee langs champagne-ontbijten in landhuizen en lingerieshoots in hotels; langs sjoemelende agentschappen en growthhackende meisjes van zeventien. Gaandeweg komt ze erachter dat influencers geen anomalie zijn, maar eerder een uitvergroting vormen van bredere dynamieken in onze hedendaagse samenleving. Smithuijsen portretteert indringend maar zonder oordeel een generatie die geobsedeerd is door haar digitale spiegelbeeld. Ze schetst op glasheldere toon een volledig beeld van haar hoofdpersonen, maar analyseert ook de razendsnel veranderende wereld waarin we leven: een wereld waarin we ons steeds meer aanpassen aan wat de voortschrijdende technologie van ons vraagt, en waarin de online realiteit steeds meer prevaleert boven de analoge.

Bijpassende boeken en informatie