Duco Hellema – De man in de Amstel

Duco Hellema De man in de Amstel. Op 4 januari 2024 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de tweede Bob de Winter thriller van Duco Hellema. Hier vind je informatie over de inhoud van het boek. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van De man in de Amstel, geschreven door Duco Hellema.

Duco Hellema De man in de Amstel recensie en informatie

Met Rendez-vous in Praag dat door de redactie werd gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend) maakte Duco Hellema al op overtuigende wijze zijn debuut als thrillerschrijver. Dan is het altijd even afwachten of het tweede boek zich kan meten met het eerste of wellicht zelfs beter is. Gelukkig is dat met De man in de Amstel het geval.

Ook keer speelt het verhaal zich af direct na de Tweede Wereldoorlog, om precies te zijn in november en december 1948. Een tijd waarin de naweeën van de Oorlog nog overal voelbaar zijn en ook de tijd waarin Nederland begint aan een oorlog in Indonesië begint, eufemistisch de politionele acties genoemd, met als doel de kolonie weer in handen te krijgen. Bovendien is er een aanwakkerende angst voor het communisme en de CPN in het bijzonder die gevoed wordt door de Nederlandse geheime diensten.

Tegen die achtgrond situeert Duco Hellema zijn spannende verhaal. Aan alles kun je herkenning dat hij zich als historicus zich heeft verdiept in deze periode. Knap is dat hij deze kennis goed gebruikt, op een paar kleine momenten naar waarop het enigszins geforceerd zijn verhaal binnenkomt. Maar dat zit de thriller niet in de weg. Alle complimenten voor Duco Hellema dat hij in zijn tweede boek opnieuw overtuigt en een zeer boeiend en leesbaar beeld schetst van het Nederland en Amsterdam van direct na de Tweede Wereldoorlog met alle onverkwikkelijkheden die bij de tijd hoorden. De thriller is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Duco Hellema informatie en boeken

Duco Hellema is geboren in 1950. Hij is emeritus hoogleraar geschiedenis.

Als hoogleraar geschiedenis heeft hij zich met name verdiept in de periode van de Koude Oorlog. Zijn debuutthriller Rendez-vous in Praag laat hij afspelen in 1948. Een periode waarin herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog nog zeer vers in het geheugen liggen maar de Koude Oorlog zich  aandient. Deze thriller is door de redactie gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Over de tweede thriller met Bob de Winter in de hoofdrol die begin 2024 zal verschijnen kun je hier alle informatie vinden en nadat het boek gelezen is kun je hier ook onze recensie van de thriller lezen.

Duco Hellema De man in de Amstel.

De man in de Amstel

Bob de Winter thriller 2

  • Auteur: Duco Hellema (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse thriller
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 4 januari 2024
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de tweede Bob de Winter thriller van Duco Hellema

Amsterdam, november 1948. De angst voor de Sovjet-Unie groeit. Overal in de wereld lijkt het communisme in opmars. Nederland heeft bovendien ook zo zijn eigen problemen. De oorlog tegen de Indonesische Republik duurt voort, ondanks de inzet van tienduizenden militairen. Ook in economisch opzicht houdt het allemaal niet over. De Amerikanen zijn begonnen met de levering van Marshallhulp, maar daar is nog niet veel van te merken.

Ondertussen begint de praktijk van advocaat Bob de Winter een beetje te lopen, ook al betreft het vaak saai werk. Dan wordt in de Amstel het lichaam van een man gevonden. De weduwe vraagt De Winter om uit te zoeken wat er is gebeurd. De politie gaat uit van een ongeval, of zelfmoord, maar zij vertrouwt het niet. Als De Winter aan de slag gaat, stuit hij op een muur van stilzwijgen. Niemand wil iets met de zaak te maken hebben. En De Winter begrijpt al snel waarom. De man in de Amstel had meer geheimen dan zijn lidmaatschap van de CPN.

Duco Hellema Rendez-vous in Praag recensieDuco Hellema (Nederland) – Rendez-vous in Praag
Bob de Winter thriller 1
Nederlandse thriller
Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)
Je merkt aan de roman wel dat deze geschreven is door een auteur met veel kennis van zaken. Maar het knappe is dat het verhaal toch spannend en boeiend is. Zeker omdat dit het fictiedebuut is van Duco Hellema is dat een compliment waard…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie