Elementaire deeltjes 81 Bewustzijn

Elementaire deeltjes 81 Bewustzijn recensie en informatie over het boek geschreven door Jolien Francken en Marc Slors. Op 7 maart 2023 verschijnt bij uitgeverij Athenaeum dit boekje over Bewustzijn.

Elementaire deeltjes 81 Bewustzijn recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Elementaire Deetjes 81 over Bewustzijn. Het boek is geschreven door Jolien Francken en Marc Slors. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud de het boek over Bewustzijn verschenen in de reeks Elementaire deeltjes en geschreven door Jolien Francken en Marc Slors.

Elementaire deeltjes 81 Bewustzijn recensie

Bewustzijn

Elementaire deeltjes 81

  • Auteurs: Jolien Francken, Marc Slors (Nederland)
  • Soort boek: filosofieboek, non-fictie
  • Uitgever: Athenaeum
  • Verschijnt: 7 maart 2023
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 12,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van Elementaire deeltjes 81 Bewustzijn

Het hedendaagse onderzoek naar bewustzijn, door de ogen van twee onderzoekers, vanuit twee disciplines.

Het is een van de laatste grote wetenschappelijke en filosofische mysteries: bewustzijn. Een korte, heldere beschrijving van bewustzijn is vrijwel onmogelijk te geven, maar we weten allemaal hoe het ‘voelt’ om ons ergens van bewust te zijn. Hersenwetenschappers en filosofen proberen dit raadsel te ontrafelen door uit te zoeken hoe het bewustzijn werkt en wat het precies doet.

Dit elementair deeltje geeft een verrassend overzicht van de belangrijkste overwegingen, argumenten, theorieën en experimenten over het bewustzijn. Van het verschil tussen fenomenaal- en toegangsbewustzijn, het qualia-debat, het moeilijke en makkelijke probleem, tot onderzoeken naar patiënten met hersenschade, experimenten met aandachtsmanipulatie en de zoektocht naar de neural correlates of consciousness.

Kunnen we ooit begrijpen hoe uit elektrische activiteit in de grijze cellen van ons brein een rijke binnenwereld van kleuren, geuren en gedachten ontstaat? Of blijft bewustzijn een mysterie?

Jolien Francken is universitair docent neurofilosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze combineert neurowetenschappelijk en filosofisch onderzoek naar bewustzijn.

Marc Slors is hoogleraar cognitiefilosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Naast neurofilosofie, vrije wil en bewustzijn onderzoekt hij de relatie tussen cognitie en cultuur.

Bijpassende boeken en informatie