Els van Diggele – Het raadsel van Femma

Els van Diggele Het raadsel van Femma recensie en informatie over de inhoud van dit boek over de jodenvervolging. Op 14 april 2020 verscheen bij Uitgeverij De Geus dit boek over de Tweede Wereldoorlog van historica Els van Diggele.

Els van Diggele Het raadsel van Femma Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek Het raadsel van Femma, Prooi van een mensenredder. Het boek is geschreven door Els van Diggele. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek van historica Els van Diggele.

Els van Diggele Het raadsel van Femma Recensie

Het raadsel van Femma

Prooi van een mensenredder

  • Schrijfster: Els van Diggele (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek, oorlogsgeschiedenis
  • Uitgever: De Geus
  • Verschijnt: 14 april 2020
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het boek over Femma

Dit is het verhaal van een groot onrecht. Een doodgewoon meisje uit de Amsterdamse Oosterparkbuurt belandt in Auschwitz omdat een overijverige Duitse ambtenaar dat nu eenmaal wil. Die ambtenaar, beheerder van de naar hem genoemde Calmeyerlijst (waarop de namen staan van mensen die niet op transport hoeven), ontloopt na de oorlog zijn straf en ontvangt zelfs een onderscheiding van Yad Vashem, de Israëlische instelling die mensen eert die Joden hebben gered. En anno 2020 zijn er in Duitsland grootse plannen om een anti-oorlogsmuseum op te richten waaraan zijn naam verbonden is.

Hoe dit kon, en wat voor gevolgen het heeft gehad voor het meisje en haar familie, beschrijft Els van Diggele in Het raadsel van Femma, prooi ven een mensenredder. Het is een aangrijpend verhaal over volgzaamheid en angst, en over de behoefte om de mythe van “de goede nazi’ als feit te presenteren.

Bijpassende boeken en informatie