Elsbeth Etty – Minnebrieven aan Maarten

Elsbeth Etty Minnebrieven aan Maarten recensie en informatie over de inhoud van dit boek over Maarten ’t Hart en zijn oeuvre. Op 19 november 2019 verschijnt bij Uitgeverij De Arbeiderspers het protret van Maarten ’t Hart, geschreven door Elsbeth Etty.

Elsbeth Etty Minnebrieven aan Maarten Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Minnebrieven aan Maarten, het boek van Elsbeth Etty over Maarten ’t Hart. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek van Elsbeth Etty.

Elsbeth Etty Minnebrieven aan Maarten Recensie Boek over Maarten't Hart

Minnebrieven aan Maarten

Over Maarten ’t Hart en zijn oeuvre

  • Schrijfster: Elsbeth Etty (Nederland)
  • Soort boek: biografische portret
  • Uitgever: De Arbeiderspers
  • Verschijnt: 19 november 2019
  • Uitgever: De Arbeiderspers
  • Verschijnt: 19 november 2019
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het boek over Maarten ’t Hart

‘Ik heb mijn hele leven verlezen, dus er valt weinig over mij te vertellen’, antwoordde Maarten ’t Hart toen Elsbeth Etty hem voorstelde om ter gelegenheid van zijn vijfenzeventigste verjaardag zijn levensverhaal tot nu toe op te tekenen aan de hand van zijn oeuvre. Het resultaat is geen omvattende biografie, maar een empathisch portret, voortgekomen uit liefde voor zijn werk. Vandaar de titel Minnebrieven, ontleend aan Multatuli, net als de titel van ’t Harts autobiografische kroniek Een deerne in lokkend postuur uit 1999. Voor dit boek las en herlas Etty niet alleen de vele romans, verhalen en essays van ’t Hart, ook sprak en correspondeerde zij uitgebreid met de schrijver.

Bijpassende Boeken en Informatie

Maarten 't Hart De nachtstemmer RecensieMaarten ’t Hart – De nachtstemmer
sociale roman
Uitgever: De Arbeiderspers
Verschijnt: 3 september 2019
Inhoud roman: Eind jaren tachtig van de vorige eeuw krijgt een Groningse orgelstemmer de opdracht een beroemd kerkorgel te stemmen in een Zuid-Hollands havenstadje. Hij komt terecht in een wonderlijke wereld, bevolkt door eigenaardige, merendeels xenofobe dwarsliggers wier liefste bezigheid het is zowel elkaar als mensen van buiten ertussen te nemen….lees verder >