Erdal Balci – De wedergeboorte

Erdal Balci De wedergeboorte recensie en informatie over de inhoud van de dystopische roman van de Turks-Nederlandse schrijver. Op 26 oktober 2023 verschijnt bij uitgeverij De Geus de nieuwe roman van Erdal Balci.

Erdal Balci De wedergeboorte recensie en informatie

Erdal Balci is op 15 januari 1969 geboren in Ardahan de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Turkije. Toen hij ongeveer elf jaar was emigreerde samen met zijn ouders naar Nederland. Het gezin met vijf kinderen ging in Utrecht wonen. Nadat hij de lerarenopleiding had gevolgd stapte hij over naar de studie journalistiek. Hij werkte voor een aantal kranten en tijdschriften zoals Vrij Nederland, de Volkskran, Nieuwe Revu, Trouw, De Standaard en De Groene. In 1998 werd hij correspondent in Turkije voor dagblad Trouw. Hier combineerde hij zijn werk als journalist met het schrijverschap. Omdat hij het belangrijk vindt dat zijn kinderen in vrijheid opgroeien verhuisde hij met zijn gezin na zestien jaar Istanboel terug naar Utrecht.

In 2007 verscheen zijn eerste boek De kinderen van Attila : een boek over de geschiedenis van het hedendaagse Turkije. Gevolgd in 2009 door Vandaag geen pont, het tweede non-fictie boek over zijn geboorteland. Zijn debuutroman De mooiste leugen verscheen in 2012 waarna in 2015 zijn tweede roman Simonehh en mijn tweelingbroer uitkwam. Samen met Froukje Santing schreef hij Vechtscheiding, hoe Erdogan de Turkse gemeenschap splijt uit 2017. Zijn voorlaatste roman De gevangenisjaren verscheen in 2021. En nu is er zijn vierde roman waarover je op deze pagina alle informatie kunt vinden.

Erdal Balci De wedergeboorte recensie

De wedergeboorte

  • Auteur: Erdal Balci (Nederland)
  • Soort boek: dystopische roman
  • Uitgever: De Geus
  • Verschijnt: 26 oktober 2023
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 13,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Erdal Balci

Met de Grote Verhuizing heeft zowat de hele wereldbevolking zich teruggetrokken op het Europese continent. Om het klimaat te redden is de rest van de aarde teruggegeven aan dier en plant. Maar aan de strenge Europese regels en principes heeft de eigenzinnige Aziz zich niet gehouden. In het voorjaar van het jaar 2128 vertrekt hij naar de plek waar de aanhangers van de oude wereld broeden op revanche.

In De wedergeboorte heeft Erdal Balci diep gegraven in de menselijke ziel, om te laten zien dat het vinden van geluk voor de mens niet minder radicale actie vereist dan bij de redding van de aarde.

Erdal Balci De gevangenisjaren RecensieErdal Balci (Turkije, Nederland) – De gevangenisjaren
sociale roman
Waardering redactie ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Leerzaam, interessant, boeiend, moedig en uitstekend geschreven zelfonderzoek…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie