Esmah Lahlah – We hebben het over mensen

Esmah Lahlah We hebben het over mensen. Op 14 maart 2024 verschijnt bij uitgeverij De Geus het nieuwe boek van GroenLinks politicus en Tweede Kamerlid Esmah Lahlah. Hier leest je informatie over de inhoud van het boek en over de uitgave. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van We hebben het over mensen, het nieuwe boek van Esmah Lahlah.

Esmah Lahlah We hebben het over mensen

Esmah Lahlah is op 13 oktober 1979 geboren in Helmond. Ze heeft een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Ze studeerde kinder- en jeugdpsychologie aan de Tilburg University. Waar ze bovendien op 20 september 2013 promoveerde tot doctor in de rechtsgeleerdheid. Op 18 juni 2018 benoemd tot partij-onafhankelijke wethouder van Tilburg met in haar portefeuille Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt. Door het tijdschrift Binnenlands Bestuur werd ze in 2021 verkozen tot Beste Lokale Bestuurder. Op 5 december 2024 is ze beëindigd als lid van de Tweede Kamer van PvdA/Groenlinks.

In 2024 verschijnen er twee boeken van de hand van Esmah Lahlah. Op 2 februari 2024, Een onsje meer menselijkheid en een week of twee later het boek waarover je hier alles kunt lezen.

Esmah Lahlah We hebben het over mensen

We hebben het over mensen

Bestaanszekerheid vraagt om fundamenteel ander beleid

  • Auteur: Esmah Lahlah (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie, politiek boek
  • Uitgever: De Geus
  • Verschijnt: 14 maart 2024
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 16,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Esmah Lahlah

Inflatie, krapte op de woningmarkt, wisselende ener­gieprijzen… Het wordt steeds moeilijker om rond te komen en zeker te zijn van je bestaan, zelfs als je een baan hebt. Dit geldt al helemaal voor wie leeft rond het sociaal minimum.

Esmah Lahlah maakt zich al jaren hard voor bestaanszekerheid. Als wethouder in Tilburg be­sloot ze zelf een maand te leven van een bijstandsuitkering om te begrijpen wat het beleid voor mensen betekent. Het roer ging om en vertrouwen werd het uitgangspunt.

In We hebben het over mensen laat Esmah Lahlah zien hoe het anders kan. Fun­damenteel anders. Ze legt de basis voor een rechtvaardig beleid dat perspectief biedt, voor een samenleving waarin iedereen meetelt.

Bijpassende boeken