Eva Meijer – De nieuwe rivier

Eva Meijer De nieuwe rivier recensie en informatie over de inhoud deze nieuwe dystopische eoc-detective. Op 17 april 2020 verschijnt bij Uitgeverij Das Mag de nieuwe roman van Eva Meijer.

Eva Meijer De nieuwe rivier Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van De nieuwe rivier, het nieuwe boek van Eva Meijer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van Eva Meijer.

Eva Meijer De nieuwe rivier Recensie

De nieuwe rivier

  • Schrijfster: Eva Meijer (Nederland)
  • Soort boek: dystopische misdaadroman, eco-thriller
  • Uitgever: Das Mag
  • Verschijnt: 17 april 2020
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van de nieuwe roman van Eva Meijer

‘De rivier spleet de aarde in tweeën. Weilanden braken doormidden, bomen raakten ontworteld, een enkele koe was te laat weg. Bocht na bocht werd door het land een lijn getrokken en toen de mensen ’s ochtends hun gordijnen openden lag zij daar, bruin en glanzend, ja, je zou kunnen zeggen trots, het uitzicht voor altijd veranderd.’

Er kronkelt een nieuwe rivier door Koraalboom. Wetenschappers vermoeden dat grootschalige boskap voor de lokale sojateelt de oorzaak is; dorpsbewoners denken aan wraak van de oude goden.
Twee dagen nadat de Engelse journalist Janet Stone naar het dorp is gekomen voor een artikel over de rivier, wordt sojaboer en dichter Hugo Frys vermoord. Wanneer Janet op onderzoek uitgaat, komt ze erachter dat het land wordt opgeslokt door veel meer dan de rivier.

De nieuwe rivier is een hallucinante eco-detective, waarin Eva Meijer een volstrekt originele wereld schetst. Een wereld om in te verdwijnen, met de sporen van Jorge Luis Borges en David Lynch.

Bijpassende boeken en informatie