Eva Meijer – Verwar het niet met afwezigheid

Eva Meijer Verwar het niet met afwezigheid recensie en informatie over de inhoud van het essay van de Nederlandse schrijfster. Op 23 augustus 2022 verschijnt bij uitgeverij Cossee Verwar het niet met afwezigheid, geschreven door Eva Meijer.

Eva Meijer Verwar het niet met afwezigheid recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het essay Verwar het niet met afwezigheid, Over politieke stiltes. Het boek is geschreven door Eva Meijer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het nieuwe boek van Eva Meijer.

Eva Meijer Verwar het niet met afwezigheid Recensie

Verwar het niet met afwezigheid

Over politieke stiltes

  • Schrijfster: Eva Meijer (Nederland)
  • Soort boek: essay
  • Uitgever: Cossee
  • Verschijnt: 23 augustus 2022
  • Omvang: 123 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 17,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het essay van Eva Meijer

Eva Meijer brengt in dit essay de verschillende soorten politieke stiltes in kaart, en markeert genuanceerd én met empathie de morele dilemma’s, die in het verhitte (social) mediadebat nauwelijks meer ter sprake komen.

Taal staat in de politiek centraal: in de Tweede Kamer, op social media en in het publieke debat wordt met woorden gestreden. Ook in de filosofie wordt taal steeds met politiek verbonden. Maar wie in staat is tot spreken staat nooit vast: in Black Lives Matter, #MeToo en klimaatmarsen eisen mensen die van oudsher tot zwijgen werden gebracht hun stem op. Stilte kan onderdrukken – soms wordt mensen (en andere dieren) letterlijk hun taal afgenomen, soms figuurlijk. Spreek, zegt de dichter Audre Lorde terecht, je stilte zal je niet beschermen.

Maar stilte heeft ook een andere kant: het kan een manier van verzet zijn, een schuilplaats, of deel van een gesprek in de vorm van luisteren en zwijgen. In een wereld waarin steeds harder geschreeuwd wordt moeten we leren af en toe ook stil te zijn.

Om de rol van stilte te verkennen en de contouren te schetsen voor nieuwe politieke omgangsvormen, brengt Eva Meijer in Verwar het niet met afwezigheid. Over politieke stiltes de verschillende soorten politieke stiltes in kaart. Zij markeert daarbij ook genuanceerd én met empathie de morele dilemma’s, die in het verhitte (social) mediadebat nauwelijks meer ter sprake komen.

Bijpassende boeken en informatie