Frank Bokern – Het Jekerkwartier

Frank Bokern Het Jekerkwartier recensie en informatie over de inhoud van het boek over Maastricht. Op 1 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot het tweede boek van Frank Bokern over een wijk in de stad Maastricht.

Frank Bokern Het Jekerkwartier recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het Jekerkwartier, Broedplaats van vrolijk verzet. Het boek is geschreven door Frank Bokern. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe boek over Maastricht van Frank Bokern.

Frank Bokern Het Jekerkwartier recensie

Het Jekerkwartier

Broedplaats van vrolijk verzet

  • Auteur: Frank Bokern (Nederland)
  • Soort boek: boek over Maastricht
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 1 november 2023
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 20,00 / € 12,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek over Maastricht van Frank Bokern

In het succesvolle Crapuul. Kroniek van een krottenwijk (2022) schetste Frank Bokern de verpaupering van het Stokstraatkwartier in Maastricht, ooit een schitterende patriciërsbuurt. Met Het Jekerkwartier. Broedplaats van vrolijk verzet gaat het verhaal verder. Als de gemeente het Stokstraatkwartier in 1961 eindelijk drastisch gaat saneren, verhuist Pater Castorius, de zielenherder van het buurtje, met zijn buurthuis naar het Jekerkwartier. Reden voor Frank Bokern om nu dit stadsdeel onder de loep te nemen, wat opnieuw een wervelende geschiedenis oplevert.

In de jaren na de oorlog is het Jekerkwartier een gemêleerde buurt van notabelen, ondernemers, kunstenaars en krotbewoners. Maar het stadsdeel groeit uit tot een vrijstaat als de nozems, de provo’s, de hippies en de krakers zich in deze straten gaan roeren. De rebellen van de jaren zestig en zeventig munten hier herinneringen voor het leven én veranderen Maastricht voorgoed. Dankzij hun vrolijke verzet gooit de stad eindelijk de luiken open.

Frank Bokern zoomt in op dit schilderachtige buurtje in het donkere zuiden, maar vertelt tegelijk het grote verhaal van de revolutie van de jaren zestig, de individualisering en de ontzuiling. Het Jekerkwartier is een fascinerende en ludiek oral history die kan worden gezien als toegift op Crapuul, maar ook afzonderlijk is te lezen.

Frank Bokern Crapuul Recensie boek over MaastrichtFrank Bokern (Nederland) – Crapuul
Kroniek van een krottenwijk in Maastricht
non-fictie
Uitgever: Van Oorschot
Verschijnt: 25 maart 2022

Bijpassende boeken en informatie