Fred van Lieburg – Synodestad Dordrecht

Fred van Lieburg Synodestad Dordrecht 1618-1619 recensie en Informatie over de inhoud van dit geschiedenisboek. Op 15 juni 2019 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus het boek over de Synode van Dordrecht van Fred van Lieburg.

Fred van Lieburg Synodestad Dordrecht 1618-1619 Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het geschedenisboek Synodestad, Dordrecht 1618-1619. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek over Dordrecht waar de eerste internationale topconferentie ooit plaatsvond in 1618-1619, geschreven door Fred van Lieburg.

Fred van Lieburg Synodestad Dordrecht 1618-1619 Recensie en Informatie

Synodestad

Dordrecht 1618-1619

  • Schrijver: Fred van Lieburg (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 15 mei 2019
  • Omvang: 368 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Waardering:

Inhoud van het boek Synodestad

Synodestad gaat over Dordrecht in de jaren 1618 en 1619, toen daar de eerste Europese topconferentie in Nederland plaatsvond. Meer dan honderd politici, professoren en predikanten uit binnen- en buitenland kwamen bijeen in de oudste stad van Holland om de crisis in de Republiek op te lossen.

Midden in de Tachtigjarige Oorlog met het katholieke Spanje streden protestantse ‘rekkelijken’ en ‘preciezen’ om het calvinistische karakter van de Nederlandse kerk en staat. Bijna ontstond er een burgeroorlog, de rebelse remonstranten werden veroordeeld en de politiek leider werd onthoofd. De dramatische episode in de vaderlandse geschiedenis is vaak beschreven, evenals de theologische thema’s die aan de orde waren.

Maar wat gebeurde er nu eigenlijk op die roemruchte Synode van Dordrecht? Wat betekende het voor de stad om zeven maandenlang al die toonaangevende mannen te herbergen en allerlei geïnteresseerde toeristen te ontvangen? Op basis van een breed bronnenonderzoek biedt dit boek een nieuw verhaal over de Synode als lokaal evenement, onderdeel van een nationale staatsgreep in de context van een internationale godsdienststrijd.

Bijpassende Boeken en Informatie