Frederik Baas – De druppel

Frederik Baas De druppel recensie en informatie over deze nieuwe Nederlandse thriller. Op 17 september 2020 verschijnt bij Uitgeverij Ambo | Anthos deze thriller van Frederik Baas (Jan van Mersbergen).

Frederik Baas De druppel Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de thriller De druppel. Het boek is geschreven door Frederik Baas. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Frederik Baas (pseudoniem van Jan van Mersbergen).

Frederik Baas De druppel Recensie

De druppel

  • Schrijver: Frederik Baas (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse thriller
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 17 september 2020
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van de nieuwe thriller van Frederik Baas

De druppel van Frederik Baas (pseudoniem van Jan van Mersbergen) is een beklemmende thriller met obsessieve trekjes waarin een burenruzie tot waanzin – en een lijk – leidt. In De druppel van Frederik Baas leidt een burenruzie tot waanzin: Frederik Baas op z’n best!

Er is een martelmethode waarbij je vastgebonden wordt en er om de paar seconden een druppel water op je hoofd valt. Klein, nauwelijks voelbaar, zichzelf herhalend, je tergend met de verwachting van de volgende, en weer de volgende. En steeds hoop je dat het zal ophouden, maar het stopt niet. Het gaat maar door. Vervolgens ga je uitkijken naar de druppels, dan ga je het geluid missen als het opeens verdwenen is. En na verloop van tijd word je gek.

Tom ging weg bij zijn ex omdat hij niet tegen haar troep kon en schreef vervolgens een bestseller over opruimen, rust en regelmaat. Hij leeft zijn leven in zijn kleine appartement met een ijzeren regelmaat: hij eet iedere dag om zes uur een vast gerecht voor die specifieke dag en kiest om halfnegen een film die rust en voorspelbaarheid biedt. Hij wordt knettergek als zijn bovenbuurman hem gaat stalken en zijn ritme onregelmatig verstoort, als de martelmethode van de druppel. Zo gek dat hij de bovenbuurman van de trap duwt. Hij moet van het lijk af, opruimen. Hij wil zijn leven terug.

Bijpassende boeken en informatie