Renée Kapitein – Waarom we huizen bouwen

Renée Kapitein Waarom we huizen bouwen recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Nederlandse debuutroman. Op 20 april 2020 verschijnt bij Uitgeverij Ambo | Anthos de eerste roman van de Renée Kapitein.

Renée Kapitein Waarom we huizen bouwen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Waarom we huizen bouwen, de roman van Renée Kapitein. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de eerste roman van Renée Kapitein.

Renée Kapitein Waarom we huizen bouwen Recensie

Waarom we huizen bouwen

  • Schrijfster: Renée Kapitein (Nederland)
  • Soort boek: debuutroman, Nederlandse roman
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 20 april 2020
  • Omvang: 264 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van de eerste roman van Renée Kapitein

In Waarom we huizen bouwen van Renée Kapitein is Anna op weg naar een housewarming als ze strandt in en afgelegen restaurant. Daar ontmoet ze Bor. Hij kampeert op een parkeerplaats, beter gezegd: hij staat in een rij van caravans, campers en tentjes voor een leeg stukje grond, op misschien wel het allerwinderigste stukje van de stad. Hij mag er een huis bouwen. Die nacht blijft Anna bij Bor en de volgende ochtend ontbijten ze op de parkeerplaats. Anna is op slag verliefd. Vanaf het moment dat Bor haar vraagt zijn plek in de rij te bewaken, hoort Anna bij hem. Samen vragen ze vergunningen aan, overleggen ze over bouwmaterialen en zien ze de eerste heipalen de grond in gaan. Ze verhuizen zo snel mogelijk naar hun nieuwe huis, of eigenlijk naar de caravan die ze nu in het betonnen casco hebben geparkeerd. Maar tijdens de prehousewarming is Bor weg. En hij blijft ook weg. En dan neemt Anna voor het eerst in haar leven een ferm besluit: dit huis komt af.

Waarom we huizen bouwen van Renée Kapitein verweeft op prachtige wijze de bouw van het nieuwe huis met de groei van Anna: tijdens de bouwvak en stukadoordagen, terwijl langzaam het geld opraakt, vindt zij zichzelf opnieuw uit.

Bijpassende boeken en informatie