Frederik Willem Daem Tekens van leven

Frederik Willem Daem Tekens van leven recensie waardering en informatie over de roman. In augustus 2019 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij de debuutroman van Frederik Willem Daem – Tekens van leven.

Frederik Willem Daem Tekens van leven

Frederik Willem Daem Tekens van leven Recensie

Nadat de roman gelezen is door de redactie, kun je op deze pagina de Frederik Willem Daem Tekens van leven recensie en waardering lezen. We besteden ook aandacht aan de recensie en waardering van andere. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden optgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de  debuutroman van Frederik Willem Daem – Tekens van leven.

Frederik Willem Daem – Tekens van leven

  • Titel: Tekens van leven
  • Schrijver: Frederik Willem Daem (België)
  • Soort boek: Vlaamse roman, debuutroman
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: augustus 2019
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Tags: café, kroeg, Vlaanderen
  • Waardering:

Inhoud Frederik Willem Daem Tekens van leven

Naargelang de avonf in café De Kauw vorderde, stommelden er almaar meer hoofden naar binnen en voor je het wist stond iedereen schouder aan schouder, heen en weer deinend met enkel de toog als boei. In de lucht vocht nevel met zweet en naast je slurpte iemand een restje Long Island Iced Tea van tussen de smeldende ijsblokjes. Straks zou er tegen wil en dank gedanst worden, ook al kleefde de vloer al weken van het bier. “Het wordt ne lange nacht,” zei Visse “waarvan morgen niets meer overblijft.”

Drie jaar lang schuimde Frederik Willem Daem de ene na de andere kroeg af om er te schrijven tot sluitingstijd. Uit deze ervaringen en in deze wereld schiep hij zijn roman Tekens van leven. In De Kauw kwam alles samen, hier zocht hij zijn toevlucht, wachtend op wat was en wat nog komen moest, terwijl het café zijn eigen verlies verwerkte.

Na zijn veelgeprezen verhalenbundel Zelfs de vogels vallen toont Frederik Willem Daem met Tekens van leven dat hij aan eigenzinnigheid niets heeft ingeboet. Zijn debuutroman is een fonkelend boek over verslaving, onthechting en reclame en leest als een intellectuele roes waaruit je niet snel ontnuchtert.

Bijpassende Boeken en Informatie