Fredrik Backman – Angstige mensen

Fredrik Backman Angstige mensen recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Zweedse roman. In september 2020 verschijnt bij Uitgeverij Volt de Nederlandse vertaling van Folk med ångest, de misdaadroman geschreven door Fredrik Backman.

Fredrik Backman Angstige mensen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van de roman Angstige mensen, geschreven door Fredrik Backman. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Zweedse schrijver Fredrik Backman.

Fredrik Backman Angstige mensen Recensie

Angstige mensen

  • Schrijver: Fredrik Backman (Zweden)
  • Soort boek: Zweedse roman, misdaadroman
  • Origineel: Folk med ångest (2019)
  • Nederlandse vertaling: Edith Sybesma
  • Uitgever: Uitgeverij Volt
  • Verschijnt: september 2020
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van de nieuwe roman van Fredrik Backman

Angstige mensen is een tragikomisch verhaal over een klungelig gijzeldrama in een appartementencomplex. Een bankrover verschanst zichzelf na een mislukte overval in een flat waar precies op dat moment een bezichtiging plaatsvindt. Als de overvaller het na verloop van tijd opgeeft en iedereen vrijlaat, bestormen agenten het appartement maar treffen het leeg aan. In een reeks verhoren met onder andere de hyperenthousiaste makelaar, twee verbitterde ikea-verslaafden, een suïcidale multimiljonair, een zwangere vrouw en een halfnaakt persoon met een konijnenkop op horen we ieders versie van wat er is gebeurd, waarna zich een klassiek mysterie ontwikkelt rond de vragen: Wie is de dader en waarom lijkt niemand de waarheid te spreken?

Naarmate het verhaal vordert blijkt er bij de verschillende individuen én bij de agenten meer te spelen. Met zijn vlijmscherpe humor, fantastische taalvondsten en superieure schrijfstijl heeft Fredrik Backman opnieuw een ijzersterk boek afgeleverd waarin hij de lezer voortdurend op het verkeerde been zet.

Bijpassende boeken en informatie