Geert-Jan en Carry Knoops – Operatie raaf

Geert-Jan en Carry Knoops Operatie raaf recensie en informatie boek over de dubieuze rol van de Nederlandse staat in de zaak Julio Poch. Op 22 maart 2022 verschijnt het boek van Geert-Jan Knoops en Carry Knoops over de zaak Julio Poch waarvan zijn zelf de advocaten waren.

Geert-Jan en Carry Knoops Operatie raaf recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Operatie raaf, De dubieuze rol van de Nederlandse staat in de zaak Julio Poch. Het boek is geschreven door Geert-Jan  en Carry Knoops. Ook zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek over de zaak Julio Poch, geschreven door zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops.

Geert-Jan en Carry Knoops Operatie Raaf Recensie

Operatie raaf

  • Schrijvers: Geert-Jan Knoops, Carry Knoops (Nederland)
  • Soort boek: true crime boek
  • Uitgever: Balans
  • Verschijnt: 22 maart 2022
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over de zaak Julio Poch

In deze spannende reconstructie doen Geert-Jan en Carry Knoops verslag van de juridische strijd die zij jarenlang zowel achter de schermen als in de rechtszaal voerden tegen de Nederlandse overheid.

In september 2009 wordt de Nederlandse piloot Julio Poch met medewerking van de Nederlandse overheid gearresteerd in Valencia. De Argentijnse justitie verdenkt hem ervan dat hij tijdens het Videla-regime aan dodenvluchten heeft deelgenomen. Als strafpleiters Geert-Jan en Carry Knoops zich met hun Argentijnse collega buigen over de verdediging van Poch, komen zij terecht in een lange en sinistere strijd tegen justitie. Gaandeweg ontdekken zij dat de rol van de Nederlandse overheid een heel andere is geweest dan de lezing die naar buiten werd gebracht: Nederland blijkt achter de schermen een geheime operatie te hebben opgezet om Poch veroordeeld te krijgen. Maar hoe wist Nederland eigenlijk zo zeker dat Poch schuldig was? Waarom deed justitie zoveel moeite om een eigen staatsburger uit te leveren aan het buitenland? Hoe valt dit te rijmen met de Nederlandse rechtsstaat?

In deze uiterst spannende reconstructie doen Geert-Jan en Carry Knoops op indringende wijze verslag van de juridische strijd die zij jarenlang zowel achter de schermen als in de rechtszaal voerden. Zij onthullen hoe uiteindelijk Pochs onschuld werd aangetoond en geven inzicht in de opmerkelijke ommekeer die de zaak in september 2021 kreeg. Helder en overtuigend nemen zij de kwalijke rol van de Nederlandse overheid onder de loep.

Bijpassende boeken en informatie