Gerrit Jan Zwier Vijftig tinten groen Ierland Reisverhalen

Gerrit Jan Zwier Vijftig tinten groen Ierland Reisverhalen Recensie Waardering en Informatie. In november 2018 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van Gerrit Jan Zwier Vijftig tinten groen, Lang de Ierse westkust met Ierland reisverhalen. Op deze pagina kun je de Gerrit Jan Zwier Vijftig tinten groen Ierland Reisverhalen recensie waardering en informatie over de inhoud van het boek lezen.

Gerrit Jan Zwier Vijftig tinten groen Ierland Reisverhalen Recensie

Gerrit Jan Zwier Vijftig tinten groen Ierland Reisverhalen Recensie

Gerrit Jan Zwier is één van de meest productieve reisboeken schrijvers van Nederland. Ondanks zijn grote productie is de hoge kwaliteit van zijn reisboeken eigenlijk altijd gegarendeerd. Voor Vijftig tinten groen heeft Gerrit Jan Zwier de reisverhalen die hij heeft geschreven over zijn bezoeken aan de westkust van Ierland gebundeld.

Boeiende reisverhalen over de rauwe westkust van Ierland

Alle ingrediënten die het werk van Gerrit Jan Zwier zo kenmerken zijn ook in Vijftig tinten groen weer ruimschoots aanwezig. Zijn licht ironische en prettige schrijfstijl. De liefde voor de mensen, dieren en het landschap waarin zij leven, zonder te vervallen in te lyrische beschrijvingen. Bovendien vertelt hij boeiende verhalen over schrijvers en schrijfsters die hem voor zijn gegaan. Een groot gedeelte van de grillige en door weer en wind geteisterde Ierse westkust, inclusief een aantal tot de verbeelding sprekende plekken als de Araneilanden, Connemara en Donegal zijn bezocht.

Alhoewel een gedeelte van de verhalen als eerder zijn verschenen, onder andere in het mooie reisboek Mijn Ierland, vormen ze toch een mooi geheel met een aantal nieuwe verhalen  die zijn opgenomen in het zeer geslaagde reisboek. Aangevuld met mooie en sfeervolle foto’s gemaakt door fotograaf Dolph Kessler biedt Vijftig tinten groen veel leesplezier voor de liefhebber van het betere reisverhaal. Een echte aanrader en niet alleen voor Ierland reizigers. Gerrit Jan Zwier Vijftig tinten groen is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Gerrit Jan Zwier – Vijftig tinten groen

Langs de Ierse westkust

  • Titel: Vijftig tinten groen
  • Schrijver: Gerrit Jan Zwier (Nederland)
  • Fotograaf: Dolph Kessler
  • Soort boek: Ierland reisverhalen
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschenen: november 2018
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering∗∗∗∗ (uitstekend)

Bijpassende Boeken en Informatie

Gerrit-Jan Zwier Op de Schotse toer Schotland RecensieGerrit Jan Zwier (Nederland) – Op de Schotse toer
Schotse reisverhalen
Uitgever: Atlas Contact
Verschenen: maart 2018
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)