Gianni Versace Retrospective

Gianni Versace Retrospective boek recensie en informatie over de inhoud. Op 6 december 2022 verschijnt bij uitgeverij WBOOKS het boek over de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace behorend bij de tentoonstelling in het Groninger Museum.

Gianni Versace Retrospective recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de catalogus en het modeboek Gianni Versace retrospective. Het boek is geschreven door Karl von der Ahé en Saskia Lubnow. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud het boek over Gianni Versace dat behoort bij de tentoonstelling in het Groninger Museum.

Gianni Versace Retrospective Boek recensie

Gianni Versace

Retrospective

  • Auteurs: Karl von der Ahé, Saskia Lubnow
  • Soort boek: modeboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 6 december 2022
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 39,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over modeontwerper Gianni Versace

Gianni Versace. Een naam die je direct associeert met stijl, weerbarstige verfijning — kleur, creativiteit, kunst. In Gianni Versace Retrospective komt het werk een van de meest invloedrijke couturiers ooit tot leven. De excentrieke Italiaanse modeontwerper Gianni Versace neemt je mee in de wereld van extravagante kleding en uitbundige catwalkshows waarin mode, pop en design op spectaculaire wijze samenkomen. Gianni Versace werd 25 jaar geleden vermoord, maar zijn vooruitstrevende filosofie is nog steeds herkenbaar in het modebeeld van nu. Het Groninger Museum eert Gianni Versace en zijn baanbrekende ontwerpen in een grootse tentoonstelling.

Spectaculaire foto’s van heren- en damesoutfits, accessoires, stoffen, tekeningen, interieurdesigns en filmopnames van de legendarische shows uit zijn glorietijd tussen 1989 en 1997 laten zien hoe uitzonderlijk creatief Gianni Versace was. Hij verbond mode met muziek, fotografie en grafisch ontwerp en liep hiermee voorop bij de transformatie van modeshows en reclamecampagnes in kunstwerken. De Italiaan wist de kunsten samen te brengen zoals nog nooit eerder vertoond.

Gianni Versace doorbrak het traditionele man-vrouw beeld door kleding voor beide seksen te ontwerpen en seksualiteit en macht in zijn creaties te verwerken. Zijn openlijke homoseksualiteit maakte hem een belangrijk persoon binnen de LGBTQ-beweging. Bovendien speelde hij een grote rol in het zelfbewustzijn van vrouwen door hun lichaam niet te verhullen. Als slimme marketeer trok hij beroemdheden aan om zijn merk te promoten. Tegelijkertijd maakte hij van onbekende modellen supersterren.

Bijpassende boeken en informatie