Gratis Reisgids Hamburg Stadsgids Bezienswaardigheden

Gratis Reisgids Hamburg Stadsgids Bezienswaardigheden

Gratis Reisgids Hamburg Stadsgids Bezienswaardigheden. Hamburg is na Berlijn de grootste stad van Duitsland. Het is een levendige havenstad met veel bezienswaardigheden en interessante plekken om te bezoeken. En een groot voordeel is dan Hamburg met de auto in zo’n 4,5 uur te bereiken is. Hamburg is een interessante, mooie en leuke stad voor stedentrip.

Gratis Reisgids Hamburg Stadsgids Bezienswaardigheden

Om je een idee te geven welke bezienswaardigheden Hamburg te bieden heeft, is deze gratis reisgids Hamburg gemaakt. Op het kaartje kun je zien waar de bezienswaardigheden zicht precies bevinden in Hamburg.

Gratis Reisgids Hamburg Bezienswaardigheden Overzicht

hieronder is een overzicht van de bezienswaardigheden en andere interessante plekken in Hamburg en de directe omgeving te vinden.

Beatles in Hamburg

Van 17 augustus 1960 tot december 1962 verbleven The Beatles in Hamburg. Natuurlijk zijn er nog steeds plekken te vinden waar ze hun sporen hebben nagelaten.

Beatles Platz Hamburg ReeperbahnBeatles Platz

Adres: Beatles Platz
Wijk: St. Pauli

De  Beatles-Platz is een plein direct gelegen op de kruising kruising Reeperbahn en Große Freiheit. Op dit plein dat vernoemd is naar The Beatles zijn beelden te vinden van de leden van de legendarische Engelse groep die van 1960 tot 1962 in St. Pauli, Hamburg optraden en verbleven. Op het plein staan beelden van John Lennon, Paul McCartney, Stuart Sutcliffe, George Harrison en een beeld dat Pete Best of Ringo Starr kan voorstellen…lees verder >

Beatles in Hamburg Bambi-Kino Paul-Roosen-Straße 33Bambi-Kino

Adres: Paul-Roosen-Straße 33
Wijk: St. Pauli

Op het adres Paul-Roosen-Straße 33 in de wijk Sankt Pauli woonden The Beatles toen ze aankwamen in de stad. Het was op 17 augustus 1960 toen The Beatles in Hamburg aankwamen om te gaan optreden. Het gebouw was in gebruik als een louche bioscoop die Bambi-Kino werd genoemd…lees verder >

Indra Club

Adres: Große Freiheit 64
Wijk: St. Pauli

Op 17 augustus 1960 traden The Beatles voor het eerst op in Hamburg. Dat deden ze in de Indra Club aan de Große Freiheit 64 in de wijk Sankt Pauli.. Het was de eerste rockgroep die hier optrad nadat de Indra Club zich had omgevormd van een cabaret tot een rockclub. De club die nu Indra Club 64 heet is nu gericht op jazz en soulmuziek.

Kaiserkeller

Adres: Große Freiheit 36
Wijk: St. Pauli

De Kaiserkeller is de club waar The Beatles tijdens hun verblijf in Hamburg van 1960 tot 1962 het meeste optraden. De club was gesitueerd in de kelder van een pad aan de Große Freiheit 36 waar zich meer nacht- en stripclubs bevonden. Het eerste Beatles optreden in de Kaiserkeller was op 4 oktober 1960. Hard werken kon je de optredens noemen. Ze moesten meestal vier uur aaneen stuk optreden.

Beatles Live at the Star Club HamburgStar-Club

Adres: Große Freiheit 39
Wijk: St. Pauli

Op 13 april 1962 opende de Star-Club haar deuren. Het eerste optreden was van The Beatles. Ze zouden er regelmatig spelen Een deel van de optredens van is op de LP Beatles – Live! at the Star-Club in Hamburg, Germany; 1962 uitgebracht…lees verder >

Top Ten Club

Adres: Reeperbahn 136
Wijk: St. Pauli

In de Top Ten Clubs aan de Reeperbahn 136 speelden The Beatles regelmatig vanaf eind november 1960. De Top Ten Club opende haar duren in 1960. Eigenaar Peter Eckhorn bood meer geld per optreden en had in zijn club een betere PA. Omdat George Harrison nog minderjarig was, waren The Beatles in december 1960 terug te keren naar Liverpool. Nadat Harrison op 25 februari 1961 18 was geworden keerden ze weer terug naar Hamburg en van 27 maart tot 2 juli 1961 speelden ze vaak in de Ton Ten Club.

Elbphilharmonie

Adres: Platz der Deutschen Einheit 1
Soort: Concertzaal
De Elbphilharmonie is de spectaculaire nieuwe concertzaal in Hamburg die op 6 november 2016 geopend is. Het is ontworpen door de architecten Jacques Herzog en Pierre de Meuron. In het gebouw bevinden zich ook een hotel en een aantal appartementen. het symfonieorkest NDR Elbphilharmonie Orchester is de vaste bespeler van de Elbphilharmonie.

Hamburger Kunsthalle

Adres: Glockengießerwall
Openingstijden: maandag-zondag 10:00-18:00 uur (donderdag tot 21:00 uur)
De Hamburg Kunsthalle is een groot museum (13.000 m²) voor beeldende kunst. Het zwaartepunt van de collectie ligt op 19e eeuwse kunst. Maar ook uit andere periodes is veel kunst te bewonderen. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur, op donderdag tot 21:00 uur.

Miniatur Wunderland Hamburg Grootste Modelspoorbaan ter WereldMiniatur Wunderland

Miniatur Wunderland is de grootste modelspoorbaan ter wereld en een van drukste bezienswaardigheden van Hamburg. Op een oppervlakte van 1300 m² is in totaal 15,4 kilometer aan modelspoorbaan aangelegd. En er wordt gestaag doorgewerkt aan verdere uitbreiding. Het streven is om in 2020 een oppervlakte van zo’n 2300 m² modelspoorbaan te hebben gebouwd…lees verder >

Prototyp Automuseum Hamburg OpeningstijdenPROTOTYP Automuseum

Adres: Shanghaiallee 7
In een voormalig fabrieksgebouw bevindt zich het automuseum PROTOYP dat zich speciaal richt op naoorlogse Duitse sport- en racewagens, constructeurs en coureurs. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur…lees verder >

Speicherstadt HamburgSpeicherstadt

De Speicherstadt is een van de bekendste delen van Hamburg. Op een aantal eilandjes in de Elbe zijn tussen 1883 en 1927 pakhuizen gebouwd die in het water lijken te staan.  Die pakhuizen moesten via het water bevoorraad kunnen worden. De meeste pakhuizen hebben tegenwoordig een andere functie,,,lees verder >

St Pauli-Elbtunnel Tunnel Tunnel onder de ElbeSt. Pauli-Elbtunnel

Meer dan honderd jaar geleden op 7 september 1911 werd de St. Pauli-Elbtunnel geopend die onder de rivier de Elbe doorloopt. Het is een bijzondere tunnel die sinds de opening nauwelijks veranderd is. Voetgangers, fietsers, auto’s en motoren kunnen er gebruik van maken. Bijzonder is dat er aan beide zijden van de tunnel vier grote liften zijn die de voertuigen en voetgangers naar de smalle tunnel brengen…lees verder >

St. Pauli-Landungsbrücken

De St. Pauli-Landungsbrücken zijn grote aanlegsteigers en kades aan de rivier de Elbe in Hamburg.  Het eerste deel van de St. Pauli-Landungsbrücken werd in 1839 geopend. Vanaf de kades vertrekken tegenwoordig rondvaartboten en de veerbootdiensten die varen over het Hamburgse deel van de Elbe. Omdat de Elbe eb en vloed verschil kent zijn de kades gebouwd op drijvende pontons.

U-434 Museum Duikboot

Adres: St. Pauli Fischmarkt 10
Openingstijden: maandag t/m zondag
De U-434 is een Sovjet-Russische onderzeeër die op 29 april 1976 te water werd gelaten. De duikboot is 92 meter lang en 4,5 meter breed. Aan boord was plek voor maximaal 62 bemanningsleden. De U-434 is dagelijks (ook op feestdagen) te bezoeken. Volwassenen betalen € 9,00 entree en kinderen van van 5 tot 12 jaar € 6,00.

Volksparkstadion

Adres: Sylvesterallee 7 (Hamburg-Altona)
Het Volksparkstation is het voetbalstadion van de beroemde Hamburgse voetbalclub Hamburger SV (HSV). De capaciteit van het stadion bedraagt 57.000 toeschouwers en is geopend in 1953.

Bijpassende Boeken en Informatie