Hans Mulder – De ontdekking van de natuur

Hans Mulder De ontdekking van de natuur recensie en informatie natuurboek. Op 11 februari 2021 verschijnt bij Uitgeverij Terra dit boek met hoogtepunten uit de natuurlijke historie, geschreven door Hans Mulder.

Hans Mulder De ontdekking van de natuur recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van De ontdekking van de natuur, Hoogtepunten uit de natuurlijke historie. Het boek is geschreven door Hans Mulder. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit rijk geïllustreerde boek van Hans Mulder.

Hans Mulder De ontdekking van de natuur Recensie

De ontdekking van de natuur

Hoogtepunten uit de natuurlijke historie

  • Schrijver: Hans Mulder (Nederland)
  • Soort boek: natuurboek, geschiedenisboek
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 11 februari 2021
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek

Flaptekst van het boek met hoogtepunten uit de natuurlijke historie

Vanaf de vroege zestiende eeuw verschenen er in Europa steeds meer studies waarin dieren en planten ‘naar het leven’ werden beschreven en verbeeld. In de daaropvolgende eeuwen werd het onderzoek naar de natuurlijke wereld (van heel groot naar piepklein) verdiept en werd de kunst om die wonderbaarlijke natuur af te beelden geperfectioneerd.

Veel van de belangrijkste natuurhistorische handschriften, gedrukte boeken, tekeningen en aquarellen zijn te vinden in de Artis Bibliotheek, onderdeel van het Allard Pierson, de collecties van de Universiteit van Amsterdam. Met dat materiaal worden prachtige verhalen verteld over draken, insecten, bacteriën, vogels en nog veel meer. Twintig van die verhalen zijn nu gebundeld in een rijk geïllustreerd boek. De beschreven ontdekkingen zijn doorspekt met anekdotes over de bijzondere mannen en vrouwen die er tussen 1500 en 1900 voor hebben gezorgd dat wij het leven om ons heen en dat van onszelf zoveel beter begrijpen.

Bijpassende boeken en informatie