Harry Lensink JDP Boek over Jan-Dirk Paarlberg

Harry Lensink JDP Boek over Jan-Dirk Paarlberg recensie waardering en informatie over de inhoud van het boek. Op 12 april verschijnt het boek over Jan-Dirk Paalberg van Harry Lensink – JDP. De dramatische val van een flamboyante zakenman.

Harry Lensink JDP Boek over Jan-Drik Paarlman

 

Harry Lensink JDP Boek over Jan-Dirk Paarlberg

Mocht de redactie het boek lezen, dan kun je op deze pagina de Harry Lensink JPP boek over Jan-Dirk Paarlberg recensie en waardering lezen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van Harry Lensink JDP De dramatische val van een flamboyante zakenman lezen.

Harry Lensink – JDP

De dramatische val van een flamboyante zakenman

  • Titel: JDP
  • Schrijver: Harry Lensink (Nederland)
  • Soort boek: biografie, portret, true crime boek
  • Uitgever: Uitgeverij Balans
  • Verschijnt: 12 april 2019
  • Omvang; 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Tags: Jan-Dirk Paarlberg

Bestelmogelijkheden

Inhoud Harry Lensink JDP

Hij was een gevierd zakenman, een gewaardeerd kunstverzamelaar, geliefd weldoener en had friends in high places. Tot justitie hem er in 2004 van betichtte de handlanger van Willem Holleeder te zijn. Het maakte van Jan-Dirk Paarlberg per direct een paria. Zakenpartners vluchtten weg en banken draaiden de geldkraan dicht.

De beschuldiging van het Openbaar Ministerie loog er niet om: met zijn structuur van offshore vennootschappen en een batterij aan facilitators zou de Maarssense kasteelheer de van Willem Endstra afgeperste miljoenen hebben witgewassen. De val was diep. Tot aan de hoogste rechter is Paarlberg veroordeeld, maar tot op de dag van vandaag houdt hij vol onschuldig te zijn. Onderzoeksjournalist Harry Lensink dook in het roerige leven van de gevloerde vastgoedhandelaar.

Wat gebeurde er met de gewraakte miljoenen? Waarom ging het fout tussen Paarlberg en Willem Endstra? Wat was zijn relatie met Holleeder? Hoe solide is zijn veroordeling eigenlijk?
Harry Lensink deed voor Vrij Nederland ruim tien jaar lang onderzoek naar georganiseerde misdaad. Van zijn hand verscheen eerder de bestseller Stille Willem. Met Marian Husken schreef hij meerdere succesvolle boeken, waaronder Handboek Holleeder en De jacht op crimineel geld.

Bijpassende Boeken en Informatie