Henk Schulte Nordholt – Is China nog te stoppen?

Henk Schulte Nordholt Is China nog te stoppen recensie en informatie boek over hoe een virus de wereldorde verandert. Op 15 juni 2021 verschijnt het nieuwe boek over China van Henk Schulte Nordholt.

Henk Schulte Nordholt Is China nog te stoppen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden vanIs China nog te stoppen? Hoe een virus de wereldorde verandert. Het boek is geschreven door Henk Schulte Nordholt. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de veranderende. steeds dominanter wordende rol van China in de wereldorde.

Is China nog te stoppen?

Is China nog te stoppen?

Hoe een virus de wereldorde verandert

  • Schrijver: Henk Schulte Nordholt (Nederland)
  • Soort boek: boek over China
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 15 juni 2021
  • Omvang: 136 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering voor het boek

  • “Als je meer te weten wilt komen over het huidige China, haar leiders en de kijk op het westen en vice versa dan moet je meestal worstelen met een vuistdik boek. Maar dat het ook mogelijk is om een glasheldere analyse te schrijven in een boek van slechts zo’n 130 pagina’s bewijst de Nederlandse sinoloog, ex bankier en zakenman Henk Schulte Nordholt. Op uitmuntende wijze weet de handelswijze en strategie het huidige China en haar leiders te verklaren vanuit zowel de geschiedenis van het land als de karakterstructuur en het machtsdenken. Uiterst verhelderend, zonder grote woorden lijkt hij tot de kern door te dringen van het land met de meeste inwoners ter wereld. Bovendien geeft hij simpele handvatten hoe om te gaan met de wereldmacht. Wil je meer te weten komen over het machtsdenken in het huidige China dan is het boek van Schulte-Nordholt onmisbaar.” (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗)

Flaptekst van het boek over China van Henk Schulte Nordholt

Aanvankelijk was China het middelpunt van de coronacrisis. Niet voor lang. Het land was al snel coronavrij en de economie groeit inmiddels weer stevig. De communistische partij greep de crisis aan om de ‘Grote Wedergeboorte van de Chinese Natie’ versneld uit te voeren. In het midden van de 21ste eeuw moet China een perfect draaiende eenpartijstaat zijn die economisch, militair en vooral technologisch zijn gelijke niet kent. Deze wezenlijke bedreiging voor de democratische wereld wordt niet goed onderkend – met name niet door Europa.

In Is China nog te stoppen? legt Henk Schulte Nordholt uit wat de communistische partij drijft, hoe zij de macht van het land versterkt en wat onze reactie zou moeten zijn. Zijn slotakkoord is hoopvol: Xi Jinping gaat er niet in slagen het land blijvend naar zijn hand te zetten.

Bijpassende boeken en informatie