Henri Beunders – Optocht der tattoos

Henri Beunders Optocht der tattoos recensie en informatie over de inhoud van dit boek over de jacht op een betekenisvol bestaan. Op 28 januari 2020 verschijnt bij Uitgeverij De Geus dit boek over de tattoo cultuur van Henri Beunders.

Henri Beunders Optocht der tattoos Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Optocht der tattoos, jacht op een betekenisvol bestaan van Henri Beunders. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de dit boek over de cultuur van de tatoeage, geschreven door Henri Beunders.

Henri Beunders Optocht der tattoos Recensie001Boek-Bestellen

Optocht der tattoos

  • Schrijver: Henri Beunders (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: De Geus
  • Verschijnt: 28 januari 2020
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek over de tattoo cultuur van Henri Beunders

De tattoo is bezig aan een ware triomftocht door de westerse wereld. Was het vroeger het handelsmerk van de zeeman of de rebel, nu is het onderdeel van een nieuwe tijd: die van het lichaam, getekend, veranderd, verbeterd, versierd en met trots getoond.

Wat is de betekenis van deze bonte cultuur?

Henri Beunders beschrijft de explosieve groei ervan in de afgelopen halve eeuw en gaat op onderzoek in de wereld van de “getekende mens’. Hij presenteert een breed palet aan motieven: bevrijding en vreugde, bevestiging van het “ik’ of het “wij’, rouw, trauma en blijvende herinnering, kunst en kunstenaarschap. En spijt en verslaving. Tattoos maken het artistieke en emotionele innerlijk zichtbaar, en ze drukken het verlangen uit om een eigen verhaal te vertellen.

Bijpassende Boeken en Informatie