Kim Heijdenrijk – Tattoo Jan

Kim Heijdenrijk Tattoo Jan recensie en informatie boek over Jan Born en de geschiedenis van de tatoeage in Nederland. Op 24 augustus 2021 verschijnt bij uitgeverij Just Publishers dit nieuwe non-fictie boek van Kim Heijdenrijk.

Kim Heijdenrijk Tattoo Jan recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Tattoo Jan, Jan Born en de geschiedenis van de tatoeage in Nederland. Het boek is geschreven door Kim Heijdenrijk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe non-fictie boek van schrijfster en journalist Kim Heijdenrijk.

Kim Heijdenrijk Tattoo Jan Recensie

Tattoo Jan

Jan Born en de geschiedenis van de tatoeage in Nederland

  • Schrijfster: Kim Heijdenrijk (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Just Publishers
  • Verschijnt: 24 augustus 2021
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over Jan Born en de geschiedenis van de tatoeage in Nederland

Tattoo Jan is een eerbetoon aan een van Neerlands tatoeagegrootmeesters en een boeiend, en soms ook hilarisch, onderzoek naar het heden en verleden van de tattoo in Nederland.

De tattoo is volledig ingeburgerd in het Nederlandse straatbeeld. Aan de hand van het levensverhaal van Jan Born wordt de geschiedenis en opmars van de tatoeage in Nederland beschreven.

Jan Born (1958) is één van de eerste en nog altijd praktiserende professionele tatoeëerders van Nederland. Zijn leven leest als een avonturenroman: hoe hij als Delfstblauwschilder de overstap maakte naar het schilderen op de huid, zijn eerste shops in Vlaardingen, zijn vele kleurrijke klanten, het succes van Tattoo Studio Jan in Rotterdam, de avonturen die hij beleefde op tattoconventies én de terugkeer naar zijn eerste en grootste liefde: het Delftsblauw.

Heijdenrijk beschrijft doldwaze situaties waarbij ze zelf aan den lijve ondervindt waar de liefde voor de lichaamsversiering van de klant en de passie van de prikkende ambachtslui vandaan komt.

Bijpassende boeken en informatie